son haberler

İşe Tek Teker Üstünde Gidiyorlar

Yayınlanma Tarihi: 17 Kasım 2018 okunma

İşe Tek Teker Üstünde Gidiyorlar
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

https://youtu.be/2W–G2HZrs8

Ünye’de esnaflık yapan Gürkan Karaduman (33) ile özel sektörde yöneticilik yapan Soner Şakarcan (29) ulaşım aracı olan elektrikli tek teker ile hayatını kolaylaştırdı.

Jiroskop teknolojisinden faydalanan ve elektrikle şarj olan Elektrikli tekteker ile tanışan iki genç hem iş hayatında hem de haftasonları vakit geçirmek için tek tekerle ulaşımlarını sağlıyor. Türkiye’de çok yaygın olarak kullanılmayan Elektrikli tektekere alıştıktan sonra hayatlarının bir parçası olduğunu söyleyen gençler haftasonu aktivitelerini de tekteker üstünde gerçekleştiriyor.

“Bütün Ulaşımımızı Tekteker ile Yapıyoruz”

Ünye’de esnaflık yapan Gürkan Karaduman “tekteker ile tanışmam aslında tesadüfen oldu. İnternette başka bir cihaz ile ilgili araştırma yaparken böyle bir cihaza rast geldim. Yurt dışında kullanıcıları vardı. İlgi duydum ve Türkiye’de de kullanıcılarının olduğunu gördüm. Araştırma yaparak düşün bir modelle başladım. Bununla tanıştıktan sonra toplu taşıma araçlarına binmiyoruz. Şehiriçi bütün ulaşımımızı bu araç ile yapıyoruz” dedi.

“2 Saatlik Şarj ile 30 Km. Yol”

Özellikle iş hayatında sabah işe gelirken ve akşam eve giderken bu aracı kullandıklarını ifade eden Karaduman, “sabah işe giderken, işten eve giderken ya da çarşıda işlerimizi hallederken tek tekerimizi kullanıyoruz. Yaklaşık 1,5- 2 saatte şarjı doluyor ve 30 Km. yol gidebiliyor. Hız olarak 25 Km. hıza yükselebiliyorsunuz” diye konuştu.

“Doğayı Kirletmiyoruz”

Özel sektörde yöneticilik yapan Soner Şakarcan ise ,”tektekerle internet üzerinden tanıştım. Gürkan arkadaşımla da tekteker üzerinden tanıştım. Türkiye genelinde bir grubumuz var. Çeşitli etkinlikler yapıyoruz. 29 Ekim’de Ata’ya Saygı sürüşümüz oldu. Yağmurlu havalarda şemsiye ile yolumuza devam edebiliyoruz. En kötü ihtimalle elimize alıp dolmuşa binebiliyoruz. Tekteker ile tanıştığımdan beri arabayı hiç kullanmıyorum. Böylelikle egzozdan kötü kokular salınmıyor ve doğayı kirletmiyoruz. Herkese tavsiye ediyoruz” dedi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.