son haberler

İşte Ünye’nin Bayram Programı

Yayınlanma Tarihi: 14 Haziran 2018 okunma

İşte Ünye’nin Bayram Programı
Gündem
0

11 ayın sultanı Ramazan ayı geride kalırken İslam alemi Bayrama erişmenin sevincini yaşıyor. Yapılan son sahur ve tutulan son orucun ardından bu akşam son iftar yapılarak Ramazan ayı tamamlanmış olacak.

Müslümanlar bayrama ise Bayram Namazı ile başlayacak. İl İl farklılık gösteren Bayram Namazı Ünye’de saat 05.43’te kılınacak. Bayram namazının ardından bayramlaşma programları gerçekleştirilecek.

Ünye’de şehir bayramlaşması Bayramın birinci günü saat 11.00’da Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek.

Bayramlaşmanın ardından bazı kurum ve kuruluşlar ziyaret edilecek. Protokol sırasıyla Jandarma, İtfaiye, Sabancı Çocuk Evleri, hastane ve cezaevini ziyaret ederek bir dizi bayramlaşma programı gerçekleştirecek.

Bayramın üçüncü günü ise Ünye Belediyesi tarafından Binicilik Tesisleri’nde at yarışları yapılacak. Yarışları izlemek isteyen vatandaşlar için ise Ünye Cumhuriyet Meydanı’ndan araç kaldırılacak.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney bayram öncesi tüm tedbirlerin alındığını ifade ederek, “bayramlar kardeşliğin, birlik beraberliğin pekişmesine vesile olan  sevinç ve kederlerin paylaşılarak manevi coşkunun yoğunlaştığı müstesna zaman dilimlerindendir. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın ülkemize, İslam Alemine, güzel Ünyemize ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diler, Ünyeli tüm vatandaşlarımızın ve kamu görevlisi arkadaşlarımızın bayramlarını şimdiden tebrik ederim” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.