son haberler

İYC “İddialar Asılsızdır”

Yayınlanma Tarihi: 14 Aralık 2018 okunma

İYC “İddialar Asılsızdır”
Gündem
0

İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, cemiyetin Ünye Şubesi’nin soruşturma geçirdiğine ilişkin bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin asılsız olduğu açıklandı.

İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, cemiyetin Ünye Şubesi’nin soruşturma geçirdiğine ilişkin basında çıkan, “İlim Yayma Cemiyeti’ne Soruşturma Açıldı” başlığıyla yapılan haberde Ünye Şubesi’ne ve yöneticilerine yönelik haksız ve algı oluşturmaya dair içerikte ve ithamlara, iftiralara yer verildiği belirtildi.

Genel Merkez olarak şubelerde ve yurtlarda rutin olarak çalışma ziyaretlerinin yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Ünye’de bir haber portalında 11 Aralık 2018 tarihinde çıkan “İlim yayma cemiyetine soruşturma açıldı” başlığıyla yayınlanan haberde Ünye Şubemize ve yöneticilerine yönelik haksız ve algı oluşturmaya dair içerikte ifade ve ithamlara, iftiralara yer verilmiştir. Kamuoyunu yanlış yönlendirmek ve İlim Yayma Cemiyeti’nin itibarını zedeleyecek şekilde asılsız ifadeler içeren haber hakkında değerli kamuoyuna açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur. Genel merkez olarak şubelerimize ve yurtlarımıza rutin olarak çalışma ziyaretleri yapılmaktadır. Bu bağlamda 06.12.2018 tarihinde Ünye Şubemize ziyaret gerçekleştirilmiştir. Haberde iddia edildiği gibi şubeye yönelik FETÖ soruşturması ve kongre kararı alınması söz konusu değildir. Bu nedenle tüm asılsız iddia ve isnatları reddettiğimizi, her türlü hukuki ve cezai haklarımızı saklı tuttuğumuzu değerli kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.