son haberler

İYC’de Yeniden Uysal Dönemi!

Yayınlanma Tarihi: 4 Ocak 2020 okunma

İYC’de Yeniden Uysal Dönemi!
Gündem
0

İlim Yayma Cemiyeti Ünye Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu’nda Tamer Uysal ve yönetimi göreve seçildi.

Dr. Niyazi Kurtulmuş Erkek Öğrenci Yurdu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurul İstiklal Marşı ile başladı. Genel kurula Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, cemiyet üyeleri ve davetliler katıldı.

“Cemiyetimizin Gayesi İlim ve İrfan Sahibi Gençlik Yetiştirmektir”
Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Eski Başkan Nurullah Keskin, “14 Mayıs 1951 yılında kurulan cemiyetimiz ilk iş olarak İstanbul İmam Hatip Okulunu açmıştır. İlim Yayma Cemiyeti 8 Ocak 1973 yılında İlim Yayma Vakfını kurmuş ve bütün mal varlığını buraya devretmiştir. Cemiyetimizin Türkiye genelinde 180 şubesi ve 175 yurdu bulunmaktadır. Cemiyetimizin gayesi ilim ve irfan sahibi gençlik yetiştirmektir. İlim Yayma Cemiyeti Ünye Şubesi yaklaşık 10 yıl önce açılmıştır. İlim Yayma Cemiyetimiz 1 sene önce açmış olduğumuz kitap kafe projesinde yaklaşık 10 bin öğrenciye hizmet vermiştir “dedi.
“İYC, Milli ve Ahlaki Değerleri Benimseyen Çalışmalar Yürütüyor”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise yaptığı konuşmada bir Çin atasözünü hatırlatarak, “Bir yılı planlıyorsanız pirinç yetiştirin. Yirmi yılı planlıyorsanız ağaç yetiştirin. Yüzyılları planlıyorsanız insan yetiştirin. İlim Yayma Cemiyeti kuruluşundan bu güne köklü bir maziye sahip olan ülkemizin en önemli STK’larından biridir. Kurulduğu günden itibaren ülkemizin kalkınmasına, milli, ahlaki ve dini değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren, vatanını ve milletini seven bir toplumun inşaasına katkı sağlayacak eğitim faaliyetlerinde bulunmak amacıyla güçlü çalışmalar yürüten ve yürütmeye devam edecek olan bir hayır kurumudur. İlçemizde de 2009 yılından bu yan hizmet vermeye devam ediyor. İlim Yayma Cemiyeti İlçemizde güzel çalışmalara imza atmış ve atmaya da devam etmektedir. Bu hizmet kervanında emeği geçenlerden Allah razı olsun” diye konuştu.

“İYC İhtiyaçtan Doğmuştur”

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney “İlim Yayma Cemiyeti bir ihtiyaçtan doğmuştur. Hangi sivil toplum örgütü ihtiyaçtan doğar ise faaliyetleri yürütmesi ve toplumda karşılık bulması mümkün olur. İlim Yayma Cemiyeti ihtiyaca ilaç olacak bir şekilde büyüyerek toplumda güzel nesilleri yetiştirmek noktasında güzel işler yapmıştır. İlim Yayma Cemiyeti bugün çok güzel bir misyon üstlenmektedir. İlim Yayma Cemiyeti ilimli irfanlı gençler yetiştirmek noktasında önemli görev üstlenmektedir. Burada bugüne kadar hizmet eden çok değerli kişiler oldu. İnşallah bundan sonraki süreçte de güzel faaliyetler gerçekleştirilecektir” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından genel kurul için divan heyeti seçildi. Divan Başkanlığını İshak Sözen’in yaptığı genel kurulda daha sonra gündem maddeleri okunup oylandı. Gündem maddeleri arasında yer alan organ seçiminde ise tek liste divana sunulurken Tamer Uysal bir dönem aranın ardından yeniden İlim Yayma Cemiyeti Ünye Şubesi Başkanlığına seçildi. Uysal’ın listesi şu isimlerden oluştu; Tamer Uysal, Kenan Cebeci, Hasan Basri Durak, Orhan Gürel, Süleyman Çubukçu, Servet Sezgül ve Yahya Karaoğlan.
Uysal’dan Teşekkür
Başkanlığa seçilen Tamer Uysal yaptığı teşekkür konuşmasında “Burada sizlerin oylarıyla omzumuza hatırı sayılı bir yük yüklendi. Eğitimci olmamız nedeniyle gençlerimizler beraberiz. Dünya ve gençlerimiz bir yerlere doğru gidiyor. Benimle beraber görev alan arkadaşlarıma, benimle birlikte bu sorumluluğu alan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.