son haberler

“Kadına Yönelik Şiddete Hep Birlikte Dur Diyelim”

Yayınlanma Tarihi: 25 Kasım 2020 okunma

“Kadına Yönelik Şiddete Hep Birlikte Dur Diyelim”
Gündem
0

Ünye Kent Konseyi Başkanı Mimar Sevindik Diktepe Demir  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Başkan Demir açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kadına yönelik şiddet günümüzde bütün acımasızlığıyla artarak devam ederken ne yazık ki şiddetin sonuçları dünyanın her yerinde kadınlar için aynıdır ve şiddete maruz kalan kadınlar ve kız çocukları korku ve tehdit altında yaşamlarını sürdürmeye devam etmektedirler.

Şiddet ve cinayet sadece kadın ve erkeğin değil, toplumun bütününü ilgilendiren sosyal bir problemdir. Şiddet; sosyal, ekonomik, psikolojik, ruhsal, bedensel ve kültürel boyutlarda değerlendirilerek şiddete çözüm aranmalıdır. Şiddetin önlenmesi için toplumun her kademesine bireysel kurumsal tüm taraflara önemli sorumluluklar düşmektedir. Şiddetin önüne sadece kanunla değil eğitim ve zihniyetin değişikliğiyle geçilebilir.

Şiddet öğrenilen ve tekrarlanabilen ve bir davranış bozukluğudur. Şiddeti uygulayan genelde erkektir ve bu konuda olayın yanlışlığını idrak etmesi ve şiddetten vazgeçmesi için erkeğin eğitilmesi gerekmektedir. Aile ve toplumda yetiştirilme sorunlarının aşılması için temel eğitimde bu konular öğretilmeli, toplumsal cinsiyet eşitliğine dair eğitimler verilmelidir.

Kadının ekonomik özgürlüğü için çalışmasının önündeki engeller kaldırılmalıdır. Kadın eğitilmeli ve eğitilen kadının güçlenmesine fırsat verilmelidir. Kadının aile ve toplumda birey olarak dikkate alınması ve değer verilmesi, toplumda cinsel eşitliğin idrak edilmesi ile şiddetin önlenmesindeki gelişmeler öz değerlerine sahip insanların yetiştirilmesi ile mümkün olacaktır.

Kadına yönelik şiddet insan hakları ihlalidir, bir insanlık suçudur, kime neden ve nasıl uygulanırsa uygulansın hiçbir şiddet kabul edilemez ve gerekçesi olamaz. Şiddete hep birlikte dur diyelim, şiddete karşı durmak hepimizin sorumluluğudur…   25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Kadına karşı şiddet ve haksızlıkların son bulmasını diliyorum.”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.