son haberler

Kaledere’de 23 Nisan Coşkusu Devam Etti

Yayınlanma Tarihi: 24 Nisan 2018 okunma

Kaledere’de 23 Nisan Coşkusu Devam Etti
Eğitim
0

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Ünye Kaledere İlkokulu’nda program düzenlendi. Her sınıf farklı gösteri ile sahneye çıkarken veliler de o anları kaydetti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ardından Eğitim Öğretim kaldığı yerden devam etti. Kaledere İlkokulu’nda bugün bayram vardı. Okulun neredeyse her sınıfı ayrı ayrı hazırlanarak sahneye çıkarken veliler de o anları cep telefonlarıyla kaydetti.

Okulun bahçesinde gerçekleştirilen program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlk olarak 4. sınıf öğrencileri şiir ve gösterilerini sundu. Daha sonra her sınıf ve şube bayram için hazırladıkları gösteriyi tek tek sundu.

Programda şiirler, şarkılar ve halk oyunları gösterileri de yer aldı. Programda ayrıca okulun ilçe ve il genelindeki başarılı öğrencileri Okul Müdürü Mustafa Aydın tarafından ödüllendirildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise okul öğretmenlerinden Sezai Yılmaz yaparken konuşmasında “sabahleyin pencereden baktığınızda gökyüzü size gülümsüyorsa bedelini birileri ödediği içindir. Birilerinin de gerekirse yine ödemeye hazır olduğu içindir. Bu bedel Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki aziz Türk Milleti tarafından kanla canla ödenmiştir. Kurulan bu Cumhuriyet doğarken, bedelini evlatlarını yetin bırakarak ödeyen kahraman şehitlerin çocukları bayramınız kutlu olsun. Vatan topraklarının her karışını, kanı ile sulamak için cephede çarpışan gazi milletin çocukları bayramınız kutlu olsun. Ordusu galip gelsin diye son lokmasını cepheye gönderen Yüce Türk Milleti’nin çocukları 23 Nisan bayramınız kutlu olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların ve etkinliklerin ardından bayram programı sona erdi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.