son haberler

Kar Geldi!

Yayınlanma Tarihi: 7 Aralık 2018 okunma

Kar Geldi!
Gündem
0

Bölgemizi etkisi altına alan soğuk hava dalgası yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü.

Meteoroloji’den yapılan uyarının ardından bölgemizde kar yağışı etkili oldu. Özellikle rakımı yüksek kesimlerde görülen kar yağışı beyaz görüntüsüyle vatandaşların yüzünü güldürdü. Kış mevsiminin bu yıl geç başlaması nedeniyle şimdiye kadar iki kez kar yağışı yüksek kesimlerde görüldü. Akkuş ve Çaybaşı ilçelerinde kar yağışı etkili oldu.

Ünye ve çevresinde ise dün geceden itibaren sağanak yağmur etkili oldu. Gece boyunca yağan yağmur gündüz de aralıklarla devam etti. Hava sıcaklıkları da hissedilir derecede azaldı.

Meteorolojiden yapılan açıklamada ise; yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra etkisini arttırması beklenen sağanak yağışların, Cumartesi sabah saatlerine kadar Samsun’un doğusu, Ordu ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2 ), Giresun, Trabzon’un doğu ilçeleri , Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların gece saatlerinden sonra 1000 m üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, heyelan ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.