son haberler

Kardeşlik Tırı’na Sizin de Katkınız Olsun

Yayınlanma Tarihi: 18 Haziran 2019 okunma

Kardeşlik Tırı’na Sizin de Katkınız Olsun
Gündem
0

Ünye’de 6 derneğin desteklediği yardım kampanyası başlatıldı.

Afrin, Azez, Cinderes ve Bayırbucak kamplarında yaşayan mültecilerin zor şartlarını bir nebze olsun azaltmak için bir Tır dolusu gıda yardımı gönderilecek. Bir ay sürecek kampanyaya Ünye El Ele Derneği, Ünye Kent Konseyi, Ünye Sakatlar Derneği, Ünye Fahri Çalışanlar Derneği, Ünye AKİS DER ve Ünye Turizm İşletmecileri Derneği destek veriyor.

Ünye Elele Derneği Başkanvekili Fatih Uygun, 1 ay devam edecek ve kuru gıdadan oluşacak yardım kampanyasında tüm Ünyelilerden destek beklediklerini ifade etti.

Ünye Elele Derneği Başkanvekili Fatih Uygun yaptığı açıklamada “Hayra vesile olmak, Cin Deresi, Afrin ve İblib’de ki kamplarda yaşayan kardeşlerimizin gıda ihtiyaçlarına yapabildiğimiz ölçüde fayda sağlamak için bir araya geldik. Hedefimiz Ünye’den asgari bir tır gıda maddesi toplamak. Bu çalışma Fatsa’da, Ordu’da da yapılacak. Yani Ordu özelinde çalışma yapılacak. Cin Deresi, Afrin ve İblib’deki kamplarda yaşayan ve oralarda ciddi şekilde mücadele veren ağabeylerimiz var. Biz onları, geçtiğimiz günlerde Ünye’de ağırladık. Orada gıdayı pişiren ekipman desteği istediler. Biz bunları sağlayacağız. Bunu sağlarken de onların taleplerine artı olarak gıda yardımı yapalım istedik.”dedi.

Tüm STK’lardan destek bekliyoruz…

Uygun açıklamasında Ünye’deki tüm STK’lardan destek beklediklerini ifade ederek, “Ünye’de AKİSDER, Ünye Kent Konseyi ve Ünye Turizm İşletmecileri Derneği, Sakatlar Derneği, Fahri Çalışanlar Derneği ile birlikte bir mücadelenin içine gireceğiz. Bu mücadelenin içinde de Ünye’de hep beraber olalım, tek vücut olalım. Allah bize ayetinde, bize tek vücut olup, kopmayın diyor. Biz bu ayete uymak ,rabbimizin emrine biat etmek için bütün sivil toplum kuruluşlarını aradık.” Diye konuştu.

Nakdi ve kuru gıda yardımı…

Kampanyanın 1 ay süreceğini ifade eden Uygun şunları kaydetti, “18 Haziran 2019 tarihinde başlayan yardım kampanyamız 1 ay devam edecek. Bu süreçte de kampanyayı başlattığımız sivil toplum kuruluşlarımızla ziyaretler gerçekleştireceğiz. Burada bir hayır var. Oradaki bebeklerin, annelerin, çocukların mutluluğuna, sevincine ve dualarına ortak olacağız. Yardım kampanyasında hayırseverlerimiz nakdi olarak veya kuru gıda olarak yardımlarını derneğimize ulaştırabilirler.”

Cin Deresi, Afrin ve İblib’deki kamplarda yaşayan insanların sefalet içinde yaşadığını ifade eden Uygun, “Bizler rahatız. Sıcakta soğuğa,soğukta sıcağa kaçabiliyoruz. Acıktığımızda yiyebiliyoruz. Hastalandığımızda doktora gidebiliyoruz. Ama kamptaki kardeşlerimizin öyle bir imkanı yok. Orada çok sefalet var.  Tüm Ünye halkı ister 1 kilo getirsin ister bir çuval getirsin ama getirsin. Ünye olarak hayır noktasında buluşalım.”dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.