son haberler

Kaymakam Covid-19 Denetiminde…

Yayınlanma Tarihi: 4 Mart 2021 okunma

Kaymakam Covid-19 Denetiminde…
Gündem
0

 

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda bugün cadde ve sokaklarda koronavirüs denetiminde bulundu.

Kaymakam Güney, beraberinde Ünye İlçe Emniyet Müdürü Eyüp Buldukoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Dr.Sinan Dinçer Ayyıldız ve polislerle denetime çıktı. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan denetim Hükümet Caddesi ve Orta Çarşı Caddesi’ni kapsarken Kaymakam Güney, vatandaşlarla ve esnaflarla alınan tedbirlere yönelik değerlendirmelerde bulundu.

“Covid-19 Tedbirlerini Bizzat Sahada Gezerek Denetledik”

Maske, Mesafe ve Hijyen kurrallarına uyulması gerektiğini belirten Kaymakam Güney, kontrollü normalleşme sürecine ilişkin açıklamada bulundu. Cumartesi günü kısıtlamasının kaldırıldığına değinen Güney şunları kaydetti;

“Covid-19 tedbirlerini bizzat sahada gezerek denetledik. Bugün İçişleri Bakanlığı’mızın yayınlamış olduğu genelge çerçevesinde valiliğimizin koordinesinde Ünye Kaymakamlığı olarak kurum ve kuruluşlar, efendim müftülüğünden mal müdürlüğüne, sağlık müdürlüğünden emniyet müdürlüğüne, belediyemizden zabıtamıza tüm birimlerle farklı alanlarda denetimler gerçekleştirdik. İlk başta filyasyon ekibimiz ile denetime çıktık. Sağlık ve kolluk personelimizle beraber pozitif olan vakaları evlerinde ziyaret ederek onlarla ilgili alınan tedbirler ve yapılan işlemlerle ilgili çalışmaları bizzat yerinde gördük. Vatandaşlarımıza tedbirlere uyulması konusunda telkinlerde bulunduk. Akabinde karantina tedbirleri ve izolasyon altında denetimlere tabi olan vatandaşlarımızla ilgili tedbirleri yerinde inceledik.

Yine sağlık müdürümüzle, emniyet müdürümüzle sahada esnafımız, vatandaşımız alınan tedbirlere ne ölçüde riayet ediyor, durum nedir? Hem onların hallerini, durumlarını sormak, hemhal olmak, istek ve taleplerini dinlemek hem de alınan tedbirleri bir kez daha kendilerine hatırlatma konusunda kendilerini ziyaret ettik”.

“Devlet-Vatandaş İşbirliği İle Bu Süreci Aşacağız”

“Tabi kontrollü serbestlik dönemine geçiyoruz. Pandemi tedbirlerini yavaş yavaş inşallah salgının zayıflamasıyla beraber kısıtlamalar kaldırılarak normalleşme sürecine geçeceğiz. Normalleşme sürecinin bir sonucu olarak bu hafta sonundan itibaren cumartesi günü ilimizde de sokağa çıkma yasaklarında artık gevşeme olacak, kısıtlama kaldırılacak. Ama biz Ordu olarak ilimiz maalesef şuanda yüksek riskli illerden bir tanesi ve biz ancak devlet-vatandaş işbirliği ile konulan kurallara azami riayet ederek bu süreci aşacağız.”

“Normalleşmek İçin Tebdilere Uymalıyız”

“Tabi biz ne kadar kurallara sıkı uyar ve tedbirleri uygularsak o denli normalleşme hızlı olacak. Bugün faaliyet yürütemeyen birçok hizmet sektöründeki lokantalar, restorantlar ve kafeler gibi işletmelerde faaliyetlerine başlayabilecek. Bu zor sürecin zorluklarını bir an önce geçebilmemiz için alınan tedbirlere evvela harfi harfine uymalıyız. Bunu sadece devletin müeyyideleriyle, kurumlarıyla, polis gücüyle, sağlık çalışanlarımızla, jandarmayla, kollukla değil bunu en başta kendimiz, komşumuz, arkadaşlarımız ve sevdiklerimiz için almalıyız. Biz birlikte ancak bu sorunu aşabileceğiz.”

“Gördüğümüz Hassasiyetin Devamını Diliyoruz”

“Şunu memnuniyetle ifade edeyim ki gezdiğimiz ve ziyaret ettiğimiz yerlerde, gerek hanelerde, gerek esnafımızda, gerekse de sokaktaki vatandaşımızda ciddi bir hassasiyet olduğunu gördük. Bu hassasiyetin devamını diliyoruz. Ben sürecin başından beri büyük emek sarf eden sağlık çalışanlarımıza, kolluk personelimize ve bizlerin aldığı tedbirlere riayet eden tüm vatandaşlarımıza özellikle şükranlarımı sunuyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.