son haberler

Kaymakam Sel Mağduru Esnafları Dinledi

Yayınlanma Tarihi: 15 Ağustos 2018 okunma

Kaymakam Sel Mağduru Esnafları Dinledi
Gündem
0

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney geçtiğimiz Çarşamba günü Ünye’de meydana gelen sel sonrası zarar gören iş yerlerini tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

8 Ağustos Çarşamba günü meydana gelen selden en çok etkilenen bölge olan Cevizdere’de bulunan işletmeleri ziyaret etti. İşyeri sahiplerinin sorunlarını dinleyen Kaymakam Güney işletmelerdeki zararın boyutunu da gördü.

İşletmelerin sular altında kalması ve makine teçhizatların zarar görmesi nedeniyle çoğu esnaf henüz işbaşı yapamazken sel ile birlikte gelen çamurlarda temizlenmeye çalışılıyor. Milyonluk zararı olan esnaflar ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Kaymakam Güney’e teşekkür etti.

“Zarar Azımsanamayacak Kadar Çok”

Yaşanan olayın bir afet olduğunu ve selin zararlarının giderileceğini söyleyen Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, “Devletimiz bütün imkanlarını seferber etmiş durumdadır. Bu gün Cevizdere bölgesinin en çok etkilendiği iş yerlerinin ne kadar hasarlı olduğunu devletimizde dahil herkes bilmektedir. Yaşanılan zararları karşılama konusunda devletimiz bütün imkanlarını seferber edecektir. Zararın azımsanamayacak kadar çok olmasına rağmen can kaybının yaşanmamış olması bizler için en büyük teselli. Burada güvenlik güçlerimizin, itfaiyemizin, yerel yönetimlerimizin, bütün çalışanlarımızın özverili çalışmaları bunda son derece önemli bir unsur olmuştur”

“Sular çekildi, bizler acil yapılması gereken işleri sırasıyla yapmaya çalışıyoruz. Bölgemizde zarar gören ticari işletmelerimizin, ülke ekonomisine katma değer katan sanayi işletmelerimizin zararlarının boyutlarının hangi boyutlarda olduğunu yerinde görmek için sahada tespit çalışmaları yapıyoruz. Buradaki işletmelerimiz en kısa sürede faaliyete geçmek için devletimizin destekleriyle ve kendi gayretleriyle var güçleriyle çalışıyorlar. Bizler de sorunları yerinde dinliyoruz. Onların bu zor günlerinde moral ve motivasyonunu yükseltmek için her zaman yanlarında olacağız” dedi.

Selde Alt Yapı Eksiklikleri de Etken Oldu

“Tabi bizim bu bölgedeki sel ve su baskınlarında aşırı yağışların etkili olmasıyla beraber su yollarının, dere ıslahının alt yapı ile ilgili eksikliklerin de bunda etken olduğu muhakkak. Bu konuda Valiliğimizde yaptığımız toplantıda Ceviz Dere deresinin ıslahıyla ilgili projelerin kamulaştırmaların yapılması için koordinasyon içerisinde çalışmalar yürütülüyor. Bayram sonrasında inşallah kamulaştırma haritaları çıkarılacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilçemizi ziyaretinde de söylediği gibi başta yıkılan karayolu üzerindeki köprü olmak üzere dere ıslahları ve buradaki alt yapı ile ilgili sıkıntılar giderilecektir. Zarar Tespit komisyonu tespitini yaptı. Hasar tespit ve risk tespitleri yapıldı. Tarımsal alanda da tespitler yapılıyor. Bayrama kadar tespitler tamamlanacaktır” dedi.

Kaymakam Güney’in esnaf ziyaretine Ünye İlçe Jandarma Komutanı Esat Can Öztürk, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu katıldı.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.