son haberler

Kaymakam ve Başkandan Engelsiz Yaşam Kampına Tam Destek

Yayınlanma Tarihi: 3 Aralık 2019 okunma

Kaymakam ve Başkandan Engelsiz Yaşam Kampına Tam Destek
Gündem
0

Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü’nün projesi olan Engelsiz Yaşam Kampı’nı Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı destekleyeceklerini açıkladılar.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı beraberindeki protokol üyeleriyle Ünye Bedensel Engelliler Spor Kulübü’nü ziyaret etti. Kulüp yöneticileri ve üyeleri tarafından karşılanan protokol engellilerin sorunlarını yerinde dinledi.

Başkan Projeye Destek İstedi

2013 yılında kurulan derneğin kısa sürede büyük başarılara imza attığını ifade eden ÜNBEGDER Başkanı Nihat Yerlikaya, “biz artık küçük sorunların çözümüne takılmıyoruz ve büyük düşünüyoruz. Biz engellinin Türkiye’de ufkunu geliştirecek merkezin Ünye olduğuna inandığımız için Ünye’de Engelsiz Yaşam Kampı kurulmasını istiyoruz. Bu konuda projemizi taslak olarak hazırladık. Bu projemize destek istiyoruz. Bu projeyi Büyükşehir Belediye Başkanımızla da paylaştık. Hatta ‘bir fikrim var, bir projem var’ programında sunumla anlattım. Böyle bir rehabilitasyon merkezine bizim ihtiyacımız var. Bu kampı yapmak çok kolay. AB projesi hazırlayarak destek alınabilir. Yer konusunda Kaymakamımızdan ve Belediye Başkanımızdan destek bekliyoruz. Böyle bir proje yaparsak Dünya projesi olur diye düşünüyorum. Bu kamp projesinin Ordu’nun tüm kesimi sahiplenmesi gerekiyor” dedi.

“Sizin Projeniz, Bizim Projemizdir”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı engelliler günü kutladığı konuşmasında, “engelli kardeşlerimizin hem sosyal hem de sportif faaliyetlerde bulunması için hizmet veren bu ortamın oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bahsettiğiniz proje için ise Belediye olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazır olduğumuz belirtmek istiyorum.. Sizin hayaliniz bizim de hayalimizdir. İnşallah birlikte hayata geçireceğiz umudundayım” diye konuştu.

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise “Bedensel Engelliler Spor Kulübünde her zaman hayat var. Burada hayat bulanlar var. Hem engelli hem de engelsiz vatandaşlarımıza hizmet eden bu kulübün çalışmalarını yakından takip ediyor, takdirle karşılıyorum. Sorunların kalıcı olarak çözülebilmesi için siyaset, bürokrasi, merkezi yönetim ve yerel yönetimin istişare içinde olması şart. Bu nedenle bu zamana kadar güzel çalışmalar yapıldı. Bu çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini düşünüyorum. Nihat Başkanımızın projesini de destekliyoruz” dedi.

Gençlik Merkezi’ne Tenis Kortu ve Okçuluk Alanı

Kaymakam Güney Ayrıca, “Gençlik Merkezinin çevre düzenlemesi bitmemişti. Biz o dönemin belediye başkanı ile birlikte bu merkezi çevre düzenlemesiyle, ilçe merkezinde olmayan tenis kortunu kazandıralım hem de okçuluk alanı kazandıralım istedik. Proje çalışmalarını Ünye Belediyesi ile yaptık. Dışişleri Bakan Yardımcımız Sayın Yavuz Selim Kıran beyin bizzat himayeleriyle Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilatı’ndan kaynak aktarıldı. Yaklaşık 600-700 Bin TL’lik proje. Şuanda alt yapı çalışmaları konusunda görüşler alındı ve ihale aşamasına getirildi. İnşallah önümüzdeki yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü o alanda kutlayabileceğiz. Belediyemiz ulaşım ile ilgili çalışma yapıyor. DSİ ve Karayolu dagayretli bir çalışma içerisindeler. Hem engelli hem de engelsiz vatandaşlarımız için güzel bir alanı kazandırmış olacağız” diyerek müjde verdi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.