son haberler

Kazalar Üst Geçitle Engellenecek

Yayınlanma Tarihi: 31 Mart 2021 okunma

Kazalar Üst Geçitle Engellenecek
Gündem
0

Sıkça kazaların meydana geldiği ve bir kısmının ölümle sonuçlandığı Ünye Devlet Hastanesi önüne üst geçit yapılıyor.

Uzun süredir Ünye’nin gündeminde olan ancak hayata geçirilemeyen üst geçit için çalışmalar başladı. Bir süre önce Karayolları tarafından projesi hazırlanan üst geçidin kurulumu için görevliler çalışmalarını sürdürüyor. Ünye Devlet Hastanesi bahçesine rampa şeklinde inecek olan üst geçidin diğer tarafına ise asansör kurulacak.

Yaklaşık 20 gün sürecek olan çalışmalar sonucunda ise kazaların önüne geçilmesi planlanıyor. Özellikle yaya vatandaşların dolmuş için karşı yöne geçmesi sonucu sıkça kazalar meydana geliyordu. Bir kısmı ölümle sonuçlanan kazalara çözüm olacak olan üst geçidin Mayıs ayı başında hizmete açılması bekleniyor.

Battı Çıktı Talep Ediliyordu

Hastaneyi kullanan vatandaşların hasta olmaları göz önünde bulundurularak üst geçidin uygun olmayacağını vatandaşlar ifade etmiş ve karayolunu kullanan araçların için battı çıktı modeli önerilmişti ancak battı çıktı modelinin yapılan incelemeler sonucunda teknik olarak uygun olmadığı açıklanmıştı. Kod uygunsuzluğu nedeniyle battı çıktı modelinden vaz geçilirken üst geçit ile sorunun çözülmeye çalışılacağı belirtilmişti.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.