son haberler

Kıran; Taviz Yok!

Yayınlanma Tarihi: 22 Mart 2019 okunma

Kıran; Taviz Yok!
Eğitim
0

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Ünye’de Dış Politikaya ilişkin yaptığı açıklamada Yeni Zelanda’yı örnek göstererek “Türkiye üzerinde oynanan oyunlara her gün yenisi ekleniyor ancak biz ne bedel olursa olsun değerlerimizden taviz vermeyeceğiz” dedi.

Ordu Üniversitesi Diplomasi Kulübü tarafından organize edilen programa katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Üniversiteli öğrencilerle bir araya geldi. Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen programda konuşan Bakan Yardımcısı Kıran, “çocukluğumun geçtiği, topraklarında büyüdüğüm memleketimin en önemli eserlerinden Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz Ünye’mizin vazgeçilmez bir parçası olarak Ünye’den Dünya’ya çok nadide insanlar yetiştiriyor ve yetiştirmeye devam ediyor” diyerek duygulandığını ifade etti.

Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran “Türkiye’nin Girişimci ve İnsani Dış Politikası” konulu konuşmasında Yeni Zelanda’da Müslümanlara yönelik yapılan saldırıyı değerlendirdi. Saldırganın taşıdığı silahların üzerinde yazılanları gençlerin çok iyi okuması gerektiğini ifade eden Kıran, “ülkemize yaklaşık 17 bin km. mesafede olan ve Dünya’nın en güvenli ve huzurlu şehri Yeni Zelanda’da bile insanlar ibadetlerini yerine getirirken gözü dönmüş cani tarafından terör saldırısı gerçekleştirildi. Teröristlerin verdiği mesaj şuydu; Dünya’nın en huzurlu ve güvenli ülkesi de olsa biz gideriz orayı yaşanmaz hale getiririz ve insanlara korku salabiliriz. Ama o mesajda Türkiye’yi ilgilendiren konular da vardı. Olayın detaylarına vakıf oldukça Türk ve Müslümanların üzerinde oynanan oyunlar ortaya çıkmaktadır. Caninin kullandığı silahların üzerinde yer alan sembolleri iyi okumak lazım. Buradan genç arkadaşlara da sesleniyorum o sembolleri ve ne anlama geldiklerini iyi araştırsınlar. Araştırıldığında görülecek ki Osmanlı’dan bu yana Türklerin ve Müslümanların karşısında olan kişilere ulaşacaklar. Tırnak içinde söylüyorum caninin yayınladığı manifestoda Türkiye de yer alıyor. Türklerin Doğu’da yaşaması gerektiğini Batı’da yaşatmayacağını söyleyen caniye karşı batı yine sessiz kaldı. Hedefte Türkiye var,  hedefte Ayasofya var, hedefte Türkiye’nin, Osmanlı’nın, Selçuklu’nun adeta Dünya’ya nizam veren zenginlikleri var. Türkiye üzerinde oynanan oyunlar hiç bitmeyecek. Dün 15 Temmuz’da yapılmak istenen bugün Dünya’nın öbür ucunda yapılıyor hep hedefte Türkiye var, Recep Tayyip Erdoğan var, Müslümanlar var. Biz Türkiye  Cumhuriyeti olarak bedeli ne olursa olsun değerlerimizden asla taviz vermeyeceğiz. Biz ilkelerimizden taviz vermeyeceğiz” diye konuştu.

Kıran konuşmasının ardından soru cevap bölümüne geçildi ve öğrenciler Dış Politika ile ilgili merak ettiklerini sordu.

Programa Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Salıpazarı Kaymakamı Ali Osman BULAT, Belediye Başkan Vekili Orhan Gürel, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Gürol Özcüre, Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, Jandarma Komutanı Esat Can Öztürk, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.