son haberler

Kıran; Türk Toplumu ABD İçin Bir Zenginlik!

Yayınlanma Tarihi: 10 Haziran 2019 okunma

Kıran; Türk Toplumu ABD İçin Bir Zenginlik!
Gündem
0

New York’un Brooklyn ilçesinde ilk defa bir Türk Günü Festivali düzenlendi. Festivale Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran katılırken, Mustafa Sandal da konser verdi.

New York’ta ilk Türk günü Brooklyn’de kutlandı. New York, Brooklyn’de gerçekleştirilen Türk gününe Türkiye’den Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de katıldı. New York’ta ilk Türk gününe çocuklar da ilgi gösterdi. New York’ta ilk Türk gününe katılım yüksek oldu. Türk gününde katılımcılara Türk kahvesi de ikram edildi

“Türk toplumu ABD için bir zenginlik, Türk-Amerikan ilişkilerinde güçlü bir köprüdür”

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ünyeli Hemşerimiz Yavuz Selim Kıran, “New York’ta bugün her yer kırmızı beyaz. Türk Günü vesilesiyle bugün Amerika’daki Türk toplumu yediden yetmişe Türkiye ortak paydasıyla New York caddelerini kırmızı beyazla süsledi.Türk toplumu bulunduğu her ülke gibi ABD için de bir zenginlik ve Türk-Amerikan ilişkilerinde de güçlü bir köprüdür” dedi.

Bakan Yardımcısı Kıran ayrıca “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye Türkiye’den Büyüktür” ve “Dünya 5’ten Büyüktür” mesajlarının yankısını bugün Türk Günü’ne heyecanla katılan farklı coğrafyalardan gönüldaşlarımızda bir kez daha gördük. Ayrıca Amerika Türk Günü’nün büyük bir coşku ve başarı ile gerçekleşmesi için özveri, fedakarlık ve samimiyetle çalışan sivil toplum temsilcilerimize müteşekkiriz. Bu anlamlı dayanışma yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için de önemli bir model olacaktır” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.