son haberler

Kırkpınar’da İki Ünyeli Pehlivan!

Yayınlanma Tarihi: 6 Temmuz 2019 okunma

Kırkpınar’da İki Ünyeli Pehlivan!
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri başladı.

Bu yıl 658.’si düzenlenen güreşlerde Ünye’den iki pehlivan katırken derece yapmak için ter dökecekler.

5 Temmuz Cuma günü Edirne’de başlayan güreşlerde bu yıl rekor düzeyde katılımın olduğu öğrenildi. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 3 gün boyunca 2 bin 380 pehlivan, rakibinin sırtını yere getirmek için mücadele verecek.

Bu önemli organizasyona Ünye’den Furkan Yıldırım ve Yalçın Dikçi katıldı. Ünye’yi Deste Küçük Boy’da temsil edecek olan Furkan ve Yalçın pehlivanlar sıkı bir çalışmanın ardından müsabakalara çıktı. Ünyelilerin gururu gençler bu önemli organizasyonda yer alarak göğsümüzü kabarttı. Kendi imkanlarıyla Tarihi Kırkpınar Güreşlerine katılan pehlivanlar derece için mücadele ediyor.

Recep Kara Katılmadı!

Edirne’de geçen yıl yapılan 657’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlar Recep Kara ile Ali Gürbüz arasındaki 3’ncü tur güreşinde son saniyede puanı kimin aldığı tartışması üzerine Video Yardımcı Hakem sistemi (VAR) incelemesi yapılmıştı. Ali Gürbüz’ün galip ilan edildiği müsabakanın ardından Recep Kara, karara sert tepki göstererek, Kırkpınar güreşlerini bıraktığını açıklamıştı. Kırkpınar başpehlivanı Recep Kara bu yıl Kırkpınar’a katılmadı.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.