son haberler

Köylülerden Maden Aranmasına Tepki!

Yayınlanma Tarihi: 3 Ekim 2020 okunma

Köylülerden Maden Aranmasına Tepki!
Gündem
0

Ünye’nin Yeşilkent, Çiğdem ve Üçpınar Mahallelerinde maden arama faaliyetine başlandığını öğrenen köylüler sondaj yapılan alanda toplanarak tepki gösterdi. Onlarca köylü maden arama faaliyetinin durdurulmasını istedi.

Ünye’nin 3 mahallesinde özel bir firma tarafından maden arandığını öğrenen çok sayıda kişi sondaj yapılan alanda toplandı. 3 Mahalleden gelen köylüler sondaj yapılan alana gelerek maden aranmasına tepki gösterdi. Sondaj ekibi sondajda kullanılan araç ve gereçleri bırakarak alandan uzaklaştı. Özellikle altın arandığını söyleyen köylüler maden firmasının bölgede maden arama faaliyetini sona erdimesini istedi.

Köylüler yaptıkları açıklamada, “15 gündür bir faaliyet var bölgede. Fatsa’da en canlı örneğini gördük. Burada kil arıyoruz diyerek geliyorlar ama ardında ki asıl neden altın arama çalışmasıdır. Altın aramada kullanılan siyanür ise insan ve çevre sağlığına zararı herkes tarafından bilinmektedir. Burada yapılan çalışmalarla ilgili yetkili makamlardan izin alındı mı? Bilmiyoruz. Doğayı bozduğumuz zaman doğa bize cevabını verir. Bu nedenle bir burada böyle bir arama faaliyetinin yapılmasına karşıyız” dediler.

Başka bir köylü ise “köyümüz kentimiz için bu faaliyeti durdurun. Biz buraya canımızı vermeye geldik. Buraya kurulacak tesis tüm bölgeyi olumsuz etkileyecektir. Biz sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Biz evlatlarımız için yaşıyoruz. Bu vatan bize evlatlarımızdan emanet” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlar bir süre daha sondaj alanında bekledi. Daha sonra alana jandarma geldi. Vatandaşlar sondaj çalışmalarının olduğu sürece engel olmaya devam edeceklerini belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.