son haberler

Medya Dernekleri, Gazetecilere Yapılan Saldırıyı Kınadı!

Yayınlanma Tarihi: 8 Aralık 2018 okunma

Medya Dernekleri, Gazetecilere Yapılan Saldırıyı Kınadı!
Gündem
0

Başta Tüm İletişim Medya Federasyonu (TİMEF), olmak üzere medya dernekleri Gazeteci Hacer Öztürk ile Süleyman Demirel’e karşı Ünye Devlet Hastanesi Yöneticisi Güray Yılmaz’ın yaptığı sözlü saldırı ve hakareti kınadı.

Ünye Gazeteciler Cemiyeti, Ünye İletişim Derneği, Ünye Canik Gazeteciler Derneği ve Ünye Radyo Yayıncıları Derneği başkanları ile TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel’in de imzası bulunan kınama metninde “Basına gözdağı vermeye çalışanlar şunu iyi bilsin ki, hiçbir gerekçe şiddeti meşru kılmadığı gibi hiçbir suç da cezasız kalmayacaktır” denildi.

TİMEF’in yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verildi;

“Aşağıda, Mülki İdare Amirliğine verdikleri şikayet dilekçelerinde konu edildiği üzere;

Ünye Kent Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sn. Hacer Öztürk ile gazetenin Haber Müdürü Sn. Süleyman Demirel’e, Öztürk ailesinin çocuklarının tedavisi için gittikleri Ünye Devlet Hastanesi’nde, Başhekim Güray Yılmaz tarafından sözlü saldırı ve hakarette bulunulmuştur.”

Bu Saldırı, Yalnızca Meslektaşlarımıza Değil Basın Özgürlüğüne Yapılmıştır

“Saldırıların oluş şekli, Ünye Kent Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve Haber Müdürünün şahsında,  tüm meslektaşlarımıza gözdağı vermek istendiğini ortaya koymaktadır. Bir basın mensubunun yaptığı haberden/haberlerden dolayı saldırıya, hakarete uğraması, sözlü veya fiziki şiddete maruz kalması, bu yolla görevine engel olunmaya çalışılması asla kabul edilemez. Bizler bu saldırıyı, yalnızca meslektaşlarımıza değil basın özgürlüğüne, Ünyelilerin haber alma hakkına yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Bu saldırı, hakaret ve aşağılama girişiminin,  5 ve 6 yaşlarındaki çocuklarını tedavi ettirmek için gittiği hastanede bir gazeteciye, üstelik bir anneye yapılması, üstelik çocuklarının yanında yapılması, üstelik bunu  hastane başhekimi, tıp doktoru diploması olan birinin yapması, çok daha üzücü ve çok daha vahim bir tablo ile karşı karşıya olunduğunu ortaya koymaktadır.”

“Hiçbir Gerekçe Şiddeti Meşru Kılmaz”

“Basına gözdağı vermeye çalışanlar şunu iyi bilsin ki, hiçbir gerekçe şiddeti meşru kılmadığı gibi hiçbir suç da cezasız kalmayacaktır. Hiç kimsenin kamuoyunun aydınlatılmasına engel olmaya gücü yetmez, yetmeyecektir. Bilinmelidir ki bu tür çirkin saldırılar, basın mesleğini icra eden hiçbir arkadaşımızı engelleyemeyecektir. Kamuoyunu bilgilendirme ve toplumu bilinçlendirme adına zor şartlar altında kutsal görevlerini yerine getirme çabası içerisinde olan meslektaşlarımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor, sorumsuzluk örneği sergileyen sorumlunun cezalandırılmasını talep ediyor ve bekliyoruz.”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.