son haberler

Mevcut Seferler İhtiyacı Karşılamıyor

Yayınlanma Tarihi: 7 Ağustos 2015 okunma

Mevcut Seferler İhtiyacı Karşılamıyor
Gündem
0

Ordu-Giresun Havaalanı’nın hizmete açıldığı 22 Mayıs tarihinden bu yana düzenlenen 420 seferde toplam 53 bin 226 yolcu taşındığı açıklandı. Mevcut seferlerin ihtiyacı karşılamayacak noktaya geldiği ifade edilirken, sefer sayısının az yolcu sayısının fazla olması nedeniyle bilet fiyatları da en üst sınırdan satılıyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü, havaalanlarının Temmuz ayı sonu istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Ordu-Giresun Havaalanı’ndan Temmuz ayı içerisinde İstanbul ve Ankara’ya düzenlenen toplam 180 seferde 26 bin 155 yolcu taşındı. Sefer sayısına düşen yolcu sayısı 145.3 olarak gerçekleşti. Doluluk oranın çok sayıda havaalanının doluluk oranından daha yüksek olduğu görüldü.

22 Mayıs tarihinden Temmuz ayı sonuna kadar havaalanından 420 sefer düzenlenerek toplam 53 bin 226 yolcu taşındı.Bu süre içerisinde sefer sayısına düşen yolcu sayısı 126.7 oldu. Ordu Giresun Havaalanı’ndan 22 Mayıs-31 Temmuz tarihleri arasında yolcularla birlikte 239 ton kargoda taşınmış oldu.

Ordu-Giresun Havaalanı’na her gün İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara’dan karşılıklı birer sefer düzenleniyor. Mevcut seferlerin ihtiyacı karşılamayacak noktaya geldiği ifade ediliyor. Sefer sayısının az yolcu sayısının fazla olması nedeniyle bilet fiyatları da en üst sınırdan satılıyor. Artan yolcu sayısını göz önüne alan Anadolu Jet 25 Ekim tarihinden itibaren halen tek sefer düzenlediği İstanbul Sabiha Gökçen uçuşlarını ikiye çıkartacak.

Öte yandan Samsun-Çarşamba Havaalanı’ndan yılın ilk 7 ayı içerisinde 9 bin 650 sefer düzenlenerek karşılığında 947 bin 104 yolcu taşındı. Sefer sayısına düşen yolcu miktarı 98.1 olarak gerçekleşti.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.