son haberler

Mevlid-i Nebi Haftası Başlıyor

Yayınlanma Tarihi: 16 Kasım 2018 okunma

Mevlid-i Nebi Haftası Başlıyor
Gündem
0

www.unyetv.net / ÖZEL HABER

Peygamberimizin doğum günü olan Hicri takvime göre Rebiülevvel ayının 12’si bu yıl Miladi takvimde 19 Kasım’a denk gelmesi nedeniyle 17-25 Kasım tarihleri arasında Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlanacak.

Türkiye’de bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan Mevlid-i Nebi Haftası programı Ünye’de yapılacak. Ünye İlçe Vaizesi Aynur Bilgiç Ünye Haber’e yaptığı açıklamada programla ilgili bilgi verdi.

Sabah Namazı İle Başlayacak

Bu yılki temanın “Hz. Peygamber ve Gençlik” olduğunu ifade eden Ünye İlçe Vaizesi Aynur Bilgiç, ” Önümüzdeki Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece, Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed Mustafa (s.a.s)’in dünyayı şereflendirdiği Mevlid-i Nebi’nin yıl dönümünü idrak edeceğiz. Bizlere ümmet-i Muhammed olma bahtiyarlığını lütfeden Rabbimize hamd ü senalar olsun. İnsanlığa rahmet ve hidayet vesilesi olan Peygamberimize, âline ve ashabına salât ve selâm olsun. Efendimizi anmak ve anlamak amacıyla düzenleyeceğimiz programda bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Etkinliklerimiz Cumartesi Sabah namazı ile başlayacak. Liseli ve üniversiteli öğrenciler sabah namazında Ünye Orta Camii’nde buluşacak. Programın sonunda birlikte kahvaltı yapılacak” dedi.

Pazar Kız Öğrencilerle Namazda Buluşma Gerçekleştirilecek

Ünye İlçe Vaizesi Aynur Bilgiç, “Cumartesi sabahı erkek öğrencilerle yapılacak buluşma Pazar sabahı kız öğrencilerle gerçekleştirilecek. 20 Kasım akşamı ise Halil Efendi Sosyal Tesisleri’nde Peygamber ve Gençlik konulu konferansımız gerçekleştirilecek. Etkinliklerimiz bunlarla sınırlı değil. Çeşitli programlarımız da yapılacak” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.