son haberler

Meyve Fidanları Toprakla Buluştu

Yayınlanma Tarihi: 26 Mart 2021 okunma

Meyve Fidanları Toprakla Buluştu
Gündem
0

Kızılay Ünye Şubesi’nin organizesi, Ünye İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ünye Ziraat Odası’nın destekleriyle özel eğitim öğrencileri meyve fidanlarını toprakla buluşturdu.

Bugünden Yarına Bir Meyve Projesi kapsamında Ticaret Borsası Özel Eğitim Uygulama Okulu bahçesine etkinlik düzenlendi. Özel eğitim öğrencileri daha önce hazırlanan alana meyve fidanlarını dikti.

Küçükoğlu “Eskiden Sokaklarda Meyve Ağaçlarının Kokularını Alırdık”

Ünye’ye özgü elma türleri, ıhlamur ve taflan gibi meyvelerin toprakla buluştuğu etkinlikle bir açıklama yapan Kızılay Ünye Şubesi Başkanı İsmet Küçükoğlu, “21-26 Mart Orman Haftası dolayısıyla Türk Kızılayı Ünye Şubesi olarak etkinliklerimizden bir tanesi “Bugünden yarına bir meyve” projemiz. Bundan 35-40 yıl önce Ünye tamamen yeşil bir Ünye’ydi. Şuanda beton bir Ünye’de yaşıyoruz. Yeşili tamamen kaybettik. 1800’lü yıllarda Fransızlar muhteşem bir Ünye imar yapmışlardı. Burunucu Mahallesindeki mandalina bahçesinden o güzel kokuları Orta Çarşı’dan duyulabiliyorduk. Biz bunları yaşadık. Ama şuanki nesil maalesef betonlaşmış belki yeşile hasret. Bu manada Orman Haftası kapsamında meyve ağaçlarıyla bu işleri başlattık” dedi.

Yıldırım, “Yeşil ve Toprak İnsanları Rahatlatan Unsurlar”

Ünye İlçe Tarım Müdürü Ferda Yıldırım, “Orman Haftası dolayısıyla Ticaret Borsası Özel Eğitim Uygulama Okulumuzda bu etkinliğin yapılmasına vesile olan Türk Kızılayı Ünye Şubemize ve üyelerine özel öğrencileri, uygulama okullarını seçtiği için teşekkür ediyorum. Buna destek olan Ünye ziraat Odamıza teşekkür ediyorum. Yeşil ve toprak insanları rahatlatan unsurlar. Toprağa eli değerek, fidanları hissederek özel öğrencilerimizin terapi görmesini diyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tikenoğlu “Yeşili Önemsiyoruz”

Ticaret Borsası Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Ahmet Tikenoğlu, “Tüm canlılara hayat veren oksijen ve suyun olduğunu, oksijenin de ormansız olmayacağını, yeşilin çok önemli olduğunu düşünenlerdeniz.  Türk Kızılayı Ünye Şubemize bizi proje ortağı olarak belirlediği için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.