son haberler

Milli Görüş Penceresinden Avrupa’nın Türkiye’ye Bakışını Değerlendirdi

Yayınlanma Tarihi: 23 Eylül 2017 okunma

Milli Görüş Penceresinden Avrupa’nın Türkiye’ye Bakışını Değerlendirdi
Gündem
0

Kuzey Bavyera Bölge Başkanı Akkuşlu Bilal Demiroğlu Ünye’ye yaptığı ziyarette Saadet Partisi Ünye İlçe Başkanı Özgür Şahin’i ziyaret etti. Başkan Şahin ile bir süre sohbet eden Demiroğlu Ünye Tv’ye gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Vatanını ve Milletini Seven Toplum Yetiştirmeye Çalışıyoruz”

Kuzey Bavyera Bölge Başkanı Bilal Demiroğlu Milli Görüş’ün Avrupa’daki çalışmalarını değerlendirirken “Avrupa’da milli ve manevi değerlerine sahip milli görüşçü gençler yetiştirmeye çalışıyoruz. İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları’nın Batı Avrupa’da 561 camii, yan kuruluşlarla beraber 2300’ün üzerinde derneği olan bir çalışma. Oralarda şimdi camilerimizden hem milli eğitimin hem de diyanetin vermesi gereken her türlü eğitimi biz belli bir noktaya ulaştırdık veriyoruz. Hem müfredatları bakımından hem de hafızlar özellikle son dönemlerde 2000’in üzerinde hafız adayımız var şuanda. Vatanını ve milletini seven toplum yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.

“İslamofobi’ye Karşı Dinimizi Anlatıyoruz”

Başkan Demiroğlu Avrupa’da İslami çalışmaların Türk kökenli Müslümanların yanı sıra diğer milletlerden de insanların dikkatini çektiğini ifade ederken, “Ağırlıklı Türk kökenlilere hizmet veriyoruz. Ama bizim bir davamız var ‘Ümmet Davası’ anlayışımız var. ‘Ümmet Olun’ emri yaklaşık 1 asırdır ihmal edilmiş, biz ihya çalışması yapıyoruz. Özellikle Batı Avrupa’da bizim insanlarımızın yanında İslam ülkelerinden pek çok katılım var ama Alman’lardan da katılım var. Biz stantlar kurarak tanıtım broşürleriyle hem almanca, hem de farklı dillerde tanıtımla yapıyoruz. İslamofobi’ye karşı dinimizi, bize ait olan değerlerimizi anlatma fırsatı buluyoruz. Böylelikle birçok insanın İslam’ı seçtiklerini görüyoruz” diye konuştu.

“Türkiye’de Atılan Adımların Avrupa’daki Yansımaları İyi Hesap Edilmelidir”

Türkiye’deki siyasi politikanın Avrupa’ya yansımalarını da Milli Görüş penceresinden değerlendiren Kuzey Bavyera Bölge Başkanı Bilal Demiroğlu “seyis at bakıcısı, siyasetçi insan yöneticisidir. Bu nedenle insan yöneten insanlar attıkları taşlarla ürküttükleri kurbağaları hesaplaması lazım. Biz Milli Görüş olarak yarım asra yakın Avrupa’daki bütün İslami hareketin öncüsü olan bir teşkilatız. Avrupa’da İslami Hareketin öncüsü olan bir teşkilatın penceresinden olaylara baktığımızda özellikle bizim siyasetçilerimizin Almanya’da yaklaşık 4 Milyon Türk kökenli bizim insanımız, Batı Avrupa’da 20 Milyon’a yakın Müslüman’ın olduğunu hesaplayarak adımlarını atması gerekiyor. Çünkü Avusturya’da resmi din olarak tanıtılmış İslam Dini şimdi kaldırılsın mı? diye yasa yapıyorlar. Bu son dönemlerdeki gerilimlerin geldiği noktadır. Buradan atılan adımların oradaki yansımaları iyi hesap edilmelidir. Sadece oy kaygılarıyla, gerilim politikalarıyla bir yere varılamayacağını biz görüyoruz. Bir diğer husus ise Batı Avrupa ülkelerindeki insanların yöneticileri olan oradaki yöneticilerin de siyasi kaygılarla karşılık veriyorlardı. Bu son dönemde yaşadığımız sıkıntıları hiç bir dönemde yaşamadık” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.