son haberler

Müftü Işık, “Bu Gece Hatalarımızdan ve Günahlarımızdan Berat Edelim”

Yayınlanma Tarihi: 27 Mart 2021 okunma

Müftü Işık, “Bu Gece Hatalarımızdan ve Günahlarımızdan Berat Edelim”
Gündem
0

Ramazan ayının müjdeleyicisi olan Berat Gecesi bu gece idrak edilecek. Müslümanlar bu geceyi çeşitli ibadetlerle geçirecek. Ünye İlçe Müftüsü Ali Işık, Berat Gecesi nedeniyle bir açıklama yaparak gecenin önemine değindi.

Müftü Işık, “Cenabı hakk’ın bize lütfettiği bu özel fırsat ve bereket ayları, geçmişin muhasebesini ve geleceğin planlamasını yapacağımız tefekkür vakitleridir” dedi.

“Bu Gece Her Türlü Hatadan Berat Etmek İçin Eşsiz Bir Fırsattır”

Işık mesajında şunları söyledi; “on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in gölgesinin üzerlerine düştüğünü, 27 Mart 2021 Cumartesi akşamı ramazanın muştusu dinî geleneğimizde af, mağfiret ve merhamet vesilesi olarak kabul edilen mübarek Berat gecesini, Cenâb-ı Hakk’ın lütuf ve inayetiyle, hep birlikte idrak etmiş olacağız inşallah. Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata, suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı; affedilmenin yanında affedici olmayı da, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırır.   Beratın ilk şartı, kimlerden ve nelerden uzak duracağımızı; kimlere ve nelere yakın olacağımızı bilmektir. Bu itibarla Berat, ruhumuza ağır gelen her türlü keder ve sıkıntıdan, insanı inciten hata ve günahtan, insana yakışmayan söz, tutum ve davranıştan “berat etmek” için eşsiz bir fırsattır.

“Kur’an-ı Kerim, Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin!”

“Berat, nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan Ramazan ayına bizi hazırlayan; diri bir zihin ve berrak bir gönülle aşama aşama kemale ulaştıran Rabbimizle, taat ve itaat zemininde buluşturan bir yakınlaşmadır. Berat gecesini idrak eden herkes, Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki; “De ki, ey kendi nefisleri aleyhine haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayan, çok esirgeyendir” müjdesinin farkına vararak, Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)’in; “Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum…” şeklindeki yönelişi ile özüne dönmeli, ümitlerini canlandırmalı, bağışlama ve bağışlanma duygularını güçlendirmelidir.”

“Ramazan Ayına Günah Yüklerimizden Arınmış Olarak Girmeyi Niyaz Ediyorum”

Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslâm âleminin Berat Gecesi’ni tebrik ediyorum. Bu mübarek gece vesilesiyle, milletimizin her türlü dert ve sıkıntıdan berî olmasını, en kısa zamanda dünya olarak mücadele verdiğimiz bu salgın hastalıktan kurtulmayı bizlere nasip eylemesini diliyor; Ramazan ayına, günah yüklerimizden arınmış gönüllerle, berat etmiş olarak girebilmeyi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.