son haberler

Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı!

Yayınlanma Tarihi: 19 Ekim 2020 okunma

Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı!
Gündem
0

19 Ekim Muhtarlar günü nedeniyle Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Mahalle muhtarlarının katıldığı törende Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Çalışkan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ünye Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Çalışkan bir konuşma yaptı.

Muhtarlar Günü’nün ilk kez 2016 yılında kutlandığına dikkat çeken Başkan Çalışkan, “2016’da ülke genelinde kutlanmaya başlayan ve bugün burada 5. sini kutladığımız 19 Ekim Muhtarlar Günü’nün hepimize hayırlı ve kutlu olmasını dilerim. Gerek muhtarlık müessesine vermiş oldukları önem ile etkinlik ve rollerinin güçlendirilmesi, gerek ise bu müessesinin himaye edilerek çeşitli düzenlemeler ve iyileştirmeler ihya edilmesi noktasında, bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımıza yürek dolusu selam ve saygılarımızı iletmek isteriz. Sayın Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu teveccühle devlet-millet bütünleşmesin tescillendiği bir demokrasi bayramı olan bu önemli gün vesilesi ile görevlerimizi hakkıyla yerine getirebilmek, vatandaşlarımızın sorunlarını en kısa sürede çözüme kavuşturabilmek adına, son yıllarda yapılan çalışmalardan dolayı şükranlarımızı sunmak isteriz” dedi.

“Muhtarlık Bilgi Sistemi Olumlu Neticeler Verdi”

Muhtarlık işlerinin bir sistem üzerinde kurulmasından memnun olduklarını dile getiren Başkan Çalışkan sözlerini şöyle sürdürdü; “İçişleri Bakanımızın bünyesinde ve büyükşehir belediyelerinde muhtarlar daire Başkanlığı diğer belediyelerde ise muhtarlık müdürlüğü kurulmasında ve Valiliklerde bir Vali yardımcısı görevlendirilerek taleplerimizin takip edilmesi ve hızlı bir şekilde soruların çözülmesi adına adımlar atılmıştır. Yine hizmet kalitesi artırması ve taleplerimizin elektronik ortamda yapılabilmesi için Muhtar bilgi sistem kurulmuştur. Faaliyete geçtiği ilk günden itibaren çok olumlu neticeler vermeye devam etmektedir.”

“Muhtarlar Son Dönemlerde Altın Çağını Yaşıyor”

Başkan Çalışkan ayrıca “Bir taraftan muhtarlık müessesinin kurumsallaştırarak etkinliğinin arttırılması adına yukarıda ifade ettiğim devrim niteliğinde adım atılırken diğer taraftan özlük haklarımızın iyileştirilmesiyle beraber muhtarlık cazip hale getirilmiştir. 191 yıllık geçmişi olan bu önemli müessesenin fedakar neferleri olarak Türkiye Muhtarlar Birliği kurulması muhtarlık seçimlerinde senameti, kavgasız, vukuatsız olması için mutlaka seçim kanunun düzeltilmesi, adalet üzerine görev yapılması. 442 ile 4541 sayılı köy ve mahalle kanunun günümüz şartlarında, koşullarında yetersiz kaldığında yeniden düzenlenerek güncellenmesi. 5393 sayılı kanunun düzenlemesi belediye kanunda ayrı diğer ibareleri yerine aynı ve nakti yardım eklemesi, mahalle muhtarlıklarına çizel kişiliği tekrar verilmesi konularını en öncelik taleplerimiz olduğunu belirtmek isteriz. 1829’ dan bugüne kadar varlığını devam ettiren ve önemli müessesenin mirasçıları olan bu özel günde görevi başında şehit edilen muhtarlarımıza ve tüm şehitlerimize cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz. Son yıllarda adeta altın çağını yaşan biz muhtarlar için şuana kadar yapılan çalışmadan başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın İçişleri Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim “ diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.