son haberler

Nadırlı’lı Kadınlar Okuma Yazma Öğrendi!

Yayınlanma Tarihi: 30 Nisan 2018 okunma

Nadırlı’lı Kadınlar Okuma Yazma Öğrendi!
Eğitim
0

Okuma Yazma Seferberliği ve Ünye Hem Okuyor Hem Yazıyor Projesi kapsamında Nadırlı’da açılan kursa katılan 6 kursiyer kadın, okuma yazma öğrenerek öğrenmenin yaşının olmadığını bir kez daha ispatladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Okur yazarlık seferberliği ve “Ünye Hem Okuyor Hem Yazıyor” projesi kapsamında Ünye Mürrüvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Ünye’nin kırsal mahallelerinde okuma yazma kursu açtı. Bu mahalleler arasında yer alan Nadırlı Mahallesi’nde yaşları 40 ila 60 arasında değişen 6 kursiyer okuma yazmayı öğrendiler.

Kurs Öğretmeni Hilal Şirin okuma yazma öğrenen kursiyerleri için mezuniyet töreni düzenlerken hayatlarında ilk defa mezuniyet cübbesi ve kep giyen Pakize Çakır, Hatice Karaman, Dürdane Çakır, Havva Sarıgül, Müzeyyen Davulcuoğlu ve Zahiye Çelik adlı okur-yazar kadınlar mezun olmanın heyecanını yaşadı.

Mezuniyet törenine Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan ve Müdür Yardımcıları Muammer Coşkan ve Esra Karabay da katıldı. Mezuniyet pastasını kesen kadınlar keplerini havaya fırlatmayı da ihmal etmedi.

Diplomalarını alan Büyük öğrenciler öğretmenleri Hilal Şirin ve Müdür Erdoğan’a teşekkür ettiler.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.