son haberler

O Okul Kan Bağışında Türkiye Rekoru Kırdı!

Yayınlanma Tarihi: 31 Ekim 2019 okunma

O Okul Kan Bağışında Türkiye Rekoru Kırdı!
Gündem
0

Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi düzenlediği kan bağışı kampanyalarıyla Türkiye rekoru kırdı.

Bu yıl Onbirincisi düzenlenen Kan Bağışı Kampanyası’na Ünyeliler yoğun ilgi gösterdi. Her kampanyada kendi rekorunu egale eden Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu zamana kadar topladığı bağışla da okul düzeyinde başarıya imza attı.

30 Ekim 2019 Çarşamba günü Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kan bağışı kampanyasının bu yılki teması da “Kan Bağışı Can Bağışı” olurken gün içerisinde toplam 465 ünite kan toplandı. Kampanyaya Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ve  öğrenci velileri başta olmak üzere siyasi partiler, daire amirleri ve öğretmenler destek verdi.

Okul Düzeyinde Büyük Başarı: 4065 Ünite Kan

Bugüne kadar toplam 4065 ünite kan bağışı toplayan Ünye Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okullararasında en yüksek bağışı toplayan okul ünvanı kazandı.

Düzenlenen organizasyonun önemini belirten Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu “Kan insanlardan ancak bağış yoluyla elde edilen bir maddedir. Bunu gelenek haline getiren Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kan bağışı kampanyası düzenleyerek toplamda 3600 ünite kan bağışı toplamış ve Türk Kızılayı’na bağışlamıştır. Bugün bunun 11.’sini düzenliyoruz ve inşallah vatandaşlarımızın katkısıyla 4000’i geçmeyi planlıyoruz. 900’e yakın katılımcı olmasını bekliyoruz. Okul bazında toplam 480 öğrencimiz var ve bunların 200’ü bu kan bağışı kampanyasına katıldı” dedi.

“Okulumuz Türkiye’ye Örnek Olmuştur”

Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Ünal Keskinoğlu ise “Öncelikle Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bizleri her sene bu güzel çalışma ve yoğun katılımlı bir ekiple ağırladıkları için çok teşekkür ederim. Arif Nihat Asya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu konuda önde geliyor ve tüm Türkiye’ye örnek olmuştur. 582 ünite kan ile bundan bir kaç sene önce Türkiye rekoru kırmışlardı. Bu zamana kadar yapmış oldukları 3600 ünite kan bağışıyla da zaten katkılarını göstermiş bulunmaktalar. Bu 11. kan bağışı organizasyonu ve İnşallah hedefimiz 600 ünite kan bağışını geçmektir. Kan tek kaynağı insan olan bir yaşamsal sıvıdır. Bu konuda tüm bağışçılarımıza teşekkür ederiz. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır dolayısıyla tüm halkımızı bize destek olmaya ve kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” diyerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.