son haberler

ODÜ’de İlk Ünyeli Gamze Yıldız Oldu

Yayınlanma Tarihi: 17 Mayıs 2018 okunma

ODÜ’de İlk Ünyeli Gamze Yıldız Oldu
Eğitim
0

Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü son sınıf öğrencileri tarafından düzenlenen Mezuniyet Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Morfoloji binası Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen sergi açılışına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Zekai Tarakçı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu ve Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen, akademik, idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Karadeniz Bölgesinin ilk Heykel Bölümü olan Üniversitede Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü son sınıf öğrencileri olan Banu Yıldırım, Caner Köksal, Cansu Bıçakçı, Fatih Bayram, Gamze Yıldız, Gözde Başsoy, Gülce Çakır ve Kader Yılmaz tarafından hazırlanan “Mezuniyet Sergisi”nde toplamda 56 eser yer aldı.

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Dünyada isimleri öne çıkmış üniversitelerin, bilimsel çalışmalarının yanında sosyal alanlarda da güçlü oldukları görülmektedir. Bu bağlamda akademik ve bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan Üniversitemiz; kültürel ve sanatsal alanlarda yürüttüğü ya da ev sahipliği yaptığı projelerle bu konudaki etkinliğini sürdürmeye devam etmektedir. Ordu’yu bir sanat şehri, bir kültür şehri yapmak kamu kuruluşları ve özel kuruluşlarla birlikte el ele vererek sanatı yükseltip yüceltmek kurumumuzun temel hedefleri arasında yer almaktadır. Bu çerçevede bizler ortaya çıkan sanatsal çalışmaların ne kadar değerli olduğunu, bir emek gerektirdiğini ve söz konusu eserlerin uzun süreçler sonucunda ortaya çıktığını bilmekteyiz. Sanat alanında yürütülen bu çalışmalar kapsamında akademisyenlerimizin de öğrencilerin becerilerini geliştirerek onları teşvik edip yönlendirmesi ve özgün eserlerin oluşmasına zemin hazırlaması gençlerimizin gelişimi açısından önem arz etmektedir.” dedi.

Fakülte’den mezun olan ilk Ünyeli Gamze Yıldız, duygularını Ünye Haber’e şu sözlerle özetledi; “Öncelikle Mezuniyet sergimize katıldığınız için teşekkür ederim. Güzel Ünye’mizin sanat, siyasi, spor alanında birçok başarılı kişi yetiştirdiği bilinen bir gerçektir. Ben de onlardan biri olmak adına bu yola girmeye karar verdim. Benim serüvenim Ünye Arif Nihat Asya kız Teknik ve Meslek Lisesi Grafik Tasarım Bölümü’nü kazanmam ile başlamıştır. Çok değerli hocalarım Sevdiye Kayır ve Hülya Yiğit Helvacıoğlu’nun yetiştiği ve doğru bir yönlendirme ile bugünlerin temelini oluşturduk.  Liseden sonra Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nü bitirip çeşitli ulusal ve yerel gazetelerde çalışarak sizler ile de meslektaş oldum.  O zamanlar 2014 yılında eğitim öğretim hayatıma devam etmek isteğim ve iş hayatına daha sonraki yıllarda geçiş yapmak istediğimden yeniden özel yetenek sınavına girerek ODÜ Heykel Bölümü’ne yerleşerek ilk öğrencilerinden biri oldum. Sayın Nihat Sezer Sabahat hocamın eğitimi ve bizlere olan inancı sayesinde bu günlere geldik ve bu sergimizi açma şerefine nail olduk. Sizlerin aracılığı ile kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum”

“Ünye’de İlk Kişisel Sergimi Açacağım”

“Sergiye 4 iş ile katıldım, klasik, güncel ve performans sanatı yaparak ziyaretçilerimize sundum. Ayrıca ilk kişisel ve karma sergimi de yazın Ünye’de açmayı planlıyor ve çalışmalara bu konuda başlamış bulunmaktayım. Hem akademik hem de atölye çalışmalarım ile sanat ile yoluma devam etmek istiyorum. Sanatın olduğu her yer birer gökkuşağı misali renk bulur, yağmur taneleri misali yaşam olur, sanatla kalın.”

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.