son haberler

Öğrencilerden 30 Günde 30 Etkinlik

Yayınlanma Tarihi: 14 Mayıs 2021 okunma

Öğrencilerden 30 Günde 30 Etkinlik
Gündem
0

Ünye Yunus Emre İlkokulu 2/B Sınıfı Öğrencileri Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir etkinlik yaparak Ramazanın ruhunu yaşadı.

Sınıfı Öğretmeni Zeliha Gaferoğlu tarafından öğrencilere her gün farklı bir görev ve sorumluluk verildi. Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitimin devam ettiği Ramazan ayı boyunca öğrenciler evlerinde aileleriyle etkinlikleri gerçekleştirdi. İftar sofrası hazırlama, günün hadisi, iftar yemeği hazırlama, ramazan bayramının önemini öğrenme, bayram hazırlığı gibi her gün farklı bir etkinliği gerçekleştiren öğrenciler böylelikle Ramazan kültürünü ve ruhunu yaşamış oldu. Öğretmenlerinin verdiği görevleri yerine getiren öğrenciler finalde ise Ramazan Bayramı mesajı verdi. 30 gün boyunca etkinliklere katılarak fotoğraflayan öğrencileri ise Sınıf Öğretmeni Zeliha Gaferooğlu sınıf grubu üzerinden takibini yaptı.

“Ramazan Ayını Dolu Dolu Geçirmeye Çalıştık”

Öğrencilerin kültürümüzü öğrenmeleri ve unutmamaları için böyle bir çalışma başlattıklarını ifade eden 2/B Sınıfı Öğretmeni Zeliha Gaferoğlu, “Kültürümüzün çok önemli unsurlarından biridir ramazan etkinlikleri. Bizler 2/B sınıfı olarak Ramazanı iki yıldır pandemi altında geçiriyoruz. Öğrencilerimizde Ramazanın ruhunu yaşatmak, ileride hafızalarında güzel anılar biriktirmek ve farkındalık oluşturmak adına her güne bir etkinlik koyduk. Kimi gün iftar sofrası kurduk, kimi gün kaldırdık, dua ve maniler öğrendik, resimler yaptık. Bazı günler namaz kıldık, salavat ve tekbirlerle Ramazan ayını dolu dolu geçirmeye çalıştık. Bayram günüde yine kültürümüzün önemli öğesi olan bayramlaşma geleneğimizle etkinliğimizi sonlandırdık. Güzel ve yararlı bir süreç yaşadık. Bu süreçte etkinliğe katılan tüm öğrenci ve velilerime çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.