son haberler

Öğrencilerin Karne Heyecanı

Yayınlanma Tarihi: 8 Haziran 2018 okunma

Öğrencilerin Karne Heyecanı
Eğitim
0

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı bugün sona erdi. Ünye’de 25114 Öğrenci ile 1691 öğretmen için ders zili son kez çaldı.

Ünye’de karne töreni Fevzi Çakmak Okulu’nda yapıldı. Fevzi Çakmak ilk, Orta okul ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri karne töreni için okula gelirken törene Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, Jandarma Komutanı Esat Can Öztürk, Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, Okul Müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Ünye Fevzi Çakmak Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Kardelen Bulat günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “hayatımızın acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz. 8 yıllık eğitim öğretim yılı döneminde iyiyi ve kötüyü ayırt etmeyi öğrendik. İnsanın ve insanlığın değerini öğrendik. Birbirimize karşı her zaman dürüst ve doğru olmayı kısacası vatana ve millete yararlı bir birey olmak için gereken ön bilgileri öğrendik” diye konuştu.

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal ise “eğitim öğretim yılımızı hayırlısı ile kapatmanın sevincini yaşarken hepinize iyi tatiller diliyoruz. 25114 öğrenci 1691 öğretmenimizle tatile çıkıyoruz. 1721 ortaokul son sınıf öğrencilerimizden lise giriş sınavına 1207’si girdi. İnşallah her biri başarı göstermiştir. Aynı zamanda Haziran ayının başında üniversiteye giriş sınavımız var. İlçemizde 2058 öğrenci üniversite sınavına girecek. Ben bu öğrencilerimize de başarılar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

Buna göre dereceye giren öğrenciler şöyle;

Fevzi Çakmak İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıflarda;

1- Esra Bölükbaş

2- Efe Ocak

3- Abdulkadir Kuyu

Fevzi Çakmak İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıflarda;

1- Esma Ürer

2- Kadirhan Kılıç

3- Hüseyin Asaf Kandaz

Fevzi Çakmak İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıflarda;

1- Furkan Çalışkan

2-Asuman Çalışkan

3- Mehmet Akif Solgan

Fevzi Çakmak İmam Hatip Ortaokulu Genel Ortalama;

1-Furkan Çalışkan

2- Esma Ürer

3-Esra Bölükbaş

Fevzi Çakmak Ortaokulu 5. sınıflarda;

1- Efra Kaya

2- Nursena Kürekçi

3- Necip Efe Kaymakçı

Fevzi Çakmak Ortaokulu 6. sınıflarda;

1- İrem Kartal

2- Görkem Çınık

3- Nisa Yılmaz

Fevzi Çakmak Ortaokulu 7. sınıflarda;

1- Umutcan Yıldıran

2- Havva Atabay

3- Yunus Emre Öztürk

Fevzi Çakmak Ortaokulu 8. sınıflarda;

1-Samet Aldav

2-Zehra Kıraç

3- Hatice Koçoğlu

Fevzi Çakmak Ortaokulu Genel Ortalama;

1- İrem Kartal

2- Samet Aldav

3- Görkem Çınık

Okul başarısının yanı sıra il ve ilçe genelinde düzenlenen çeşitli sportif faaliyetlerde çok sayıda öğrenci başarı elde ederken ödülleri verildi. Karne töreninde son olarak öğrencilere karneleri verildi. Karnelerini alan öğrenciler sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

Kaymakama Sürpriz Doğdum Günü

Karne töreninde Kaymakam Ümit Hüseyin Güney’i bir de sürpriz bekliyordu. Güney’in doğum günü olduğu törende ifade edilirken öğrenciler Kaymakamın doğum gününü alkışla kutladı. Güney de öğrencilere teşekkür etti.

 Tören Gecikmeli Başladı

Fevzi Çakmak Okulu’nda saat 10.00 ‘da başlaması gereken tören rötarlı yapıldı. Sabah 09.00’dan itibaren okulun bahçesinde toplanmaya başlayan öğrenciler yaklaşık 1 saat beklemek zorunda kaldı. Öğrenciler aşırı sıcaklar nedeniyle sınıflarına alınırken törenin başlayacağının duyurulması üzerine yeniden okulun bahçesine indirildi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.