son haberler

Ordu Büyükşehirde Yeni Dönem Başladı

Yayınlanma Tarihi: 9 Nisan 2019 okunma

Ordu Büyükşehirde Yeni Dönem Başladı
Gündem
0

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerindehalkın teveccühü ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Dr. Mehmet Hilmi Güler,mazbatasını almasının ardındanOrdu Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen devir teslim töreniyle görevine başladı.

Düzenlenen törendeönemli mesajlar veren Başkan Güler, “Allah nasip ederse 5 yıllık çalışmamızda esas alacağımız tek bir anahtar kelime söyleyeceğim o da erdemli davranışlardır. Erdemli davranışlar bizim hareketimizin temeli olacaktır. Millet hizmetten ziyade erdemli davranış, dürüstlük, doğruluk, tutarlılık ve içi dışı birlik bekliyor. Daha da önemlisi yiğitlik, mertlik ve delikanlılık bekliyor“ dedi.

BAŞKAN GÜLER, “ALDIĞIMIZ HER NEFESTE BİR EMANETİ ALIP VERİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi önünde kalabalık bir topluluğun katılımıyla gerçekleştirilen törende elde edilen başarıda destek olan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Hepiniz şerefli, anlamlı ve gururlu bu başarıdabirer pay sahibisiniz. Biz, sadece bu yolda yürüdük. Sizlerin desteği olmadan bu başarı gerçekleşemezdi. Bundan dolayı Allah’a şükrediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bana böyle şerefli bir görevi verdiği için minnettar olduğumu belirtmek istiyorum. Demokrasilerde devir teslim törenlerinin çok ayrı bir anlamı vardır. Mazbata da işin hukuki boyutu bakımından çok önemlidir. Aldığımız her nefeste bir emaneti alıp veriyoruz. Ben hayatı bu devir tesliminin bilinci içerisinde yaşadım, bundan sonra da böyle sürdüreceğim. Bu işe başlarken sevgiyi büyütmeye geldim demiştim. Ordu buna cevap verdi ve bu noktaya geldik. Sevgi bir eksiğimizdi. Allah nasip ederse 5 yıllık çalışmamızda esas alacağımız tek bir anahtar kelime söyleyeceğim o da erdemli davranışlar. Erdemli davranışlar bizim hareketimizin temeli olacak. Millet hizmetten ziyade erdemli davranış, dürüstlük, doğruluk, tutarlılık ve içi dışı birlik bekliyor. Daha da önemlisi yiğitlik, mertlik ve delikanlılık bekliyor. Ordu’da erdemli davranışları ilk sıraya alırsak Ordu’yu kimse tutamaz. Ordu’dan yükselen mesajlar sadece Ordu ve Türkiye için değil mazlum milletler için de çok önemli olacak” diye konuştu.

“ARTIK SÖZ DÖNEMİ BİTTİ, İCRAAT DÖNEMİ BAŞLADI”

Önümüzdeki 5 yıllık süreçte nasıl bir yönetim anlayışı içerisinde olacağına da değinen Başkan Güler, “Seçim döneminde bizim sloganlarımız seçim kazanmaya yönelik değildi. Bir stratejinin herkese duyurulmasıydı. Düşünen Ordu, üreten Ordu ve yarışan Ordu. Bu yarışın içerisinde sadece proje geliştirmek yok hayırla yarışmak var ve bunu birlikte gerçekleştireceğiz. Bütün insanlara hizmet edeceğiz. Hiçbir zaman üstten bakmayacağız. Neticede biz hizmet için buraya geldik. Burada herkesin oyunu nasıl aldıysak onların karşılığını hizmet olarak vereceğiz. Kim bundan bir milim şaşarsa beni karşısında bulur. Bugünkü tarih Ordu için bir milattır. Yeni bir dönem başlıyor, Ordu için yeni bir kronometre çalıştırıyoruz. İnancımızla ve evrensel doğrular açısından hakkaniyet, adalet, vicdan ve değerlerimizle birlikte yürüyeceğiz. Tutarlı olup ya olduğumuz gibi görünecek, ya da göründüğümüz gibi olacağız. Bizde artık söz dönemi bitti, icraat dönemi başladı. Seçim dönemi bitti, artık geçim dönemi başladı. Çalışacağız, lafı değil Türkiye’yi vehizmetleri büyüteceğiz. Bu zamana kadar Engin Bey başta olmak üzere emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Kolları sıvayıp işe başlayacağız. Hayırlar fethola, şerler defola diyor ve vira bismillah deyip başlıyoruz. Allah yardımcımız olsun bizleri şaşırtmasın” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ YEDİYILDIZ, “ BEŞ YILLIK SÜREÇTE ORDU ÇAĞ ATLAYACAK”

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde büyük başarı elde ettiklerini ifade eden Ak Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyılıdız “31 Martta çok başarılı bir mahalli seçim geçirdik. Bu seçimde gayreti olan, uğraşan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler sayesinde çok samimi, seviyeli ve itibarlı bir seçim süreci geçirdik. Samimiyetiyle tüm teşkilatımızı ve halkımızı peşinden sürükledi. İnşallah beş yıl boyunca bizler Büyükşehir Belediye Başkanımız Güler’in kıymetini bileceğiz. O da şehrimize güzel hizmetler vererek, Ordu’ya çağ atlattırarak peşinden hayırla yâd edilen bir Ordu bırakacak” ifadelerini kullandı.

TEKİNTAŞ, “GÖNÜL RAHATLIĞI İLE GÖREVİ DEVREDİYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanlığını gönül rahatlığı ile devrettiklerini belirten Başkan EnginTekintaş, “Bu şehrin geleceği için yapılan çalışmalar bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada fazlasıyla devam edecek.Görevi devralan Eski Enerji Bakanımız Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr.Mehmet Hilmi Güler’e görevi huzur içerisinde ve gönül rahatlığıyla devretmenin mutluluğu ile ülkemiz ve ilimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. %54 ile seçilmiş olan Büyükşehir Belediyesini %57 oy alarak daha yukarılara taşımanın mutluluğu ile milletimize sonsuz teşekkür ediyoruz.Milletimiz bundan sonraki süreçte seçilen Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve İlçe Belediye Başkanlarımıza büyük sorumluluk yüklediler. 76 üyeli bir meclis ve 19 belediye başkanı ile bu şehri geleceğe en iyi şekilde taşıyacak olan proje adamı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e bu görevi sizlerin huzurunda devrediyoruz. Bugüne kadar emek harcayan herkese teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin” şeklinde konuştu.

AK PARTİ İL BAŞKANI TOMAKİN, “HİZMET ZİNCİRİ HİÇ KOPMAYACAK”

Herkesin özveriyle çalışarak bugünlere geldiğini aktaran Ak Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, “20 Ocak‘ta Cumhurbaşkanımızın kimlerle yürüyeceğiyle, kimler üzerinde karar verdiğiyle alakalı başlattığımız sürecin an itibariyle sonuna geldik. Mazbatalarımızı aldık ve işin finalindeyiz. Çok şey yaptık ama en önemlisi sadece sevgiyi öne çıkarttık. Sevgiyi Hilmi ağabeyimizle bütünleştirdik. Ordulu kardeşlerimiz de teveccüh etti. Herkes özverili, samimi bir şekilde çalıştı. İnanıyorum ki bütün Belediye Başkanlarımız son derece samimi bir şekilde çalıştılar. Hilmi ağabeyle başlayan o sevgi selini iyilikle bütünleştirerek halkımızın gönlüne girdiniz. Hepimizin bu sevgiye layık olma mecburiyeti var. Ordu’muzun geleceği 2023’e sizlerle hazırlanacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hizmetin zinciri hiç kopmayacak. Ben teşkilatımız ve şahsım adına halkımıza ve emeği geçen herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Teşkilatımıza ve Belediye Başkanlarımıza da yeni görevlerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yaklaşık 7 aydır başkanlık görevini yürüten Engin Tekintaş, Büyükşehir Belediye Başkanlığı mührünü yeni BaşkanDr. Mehmet Hilmi Güler’e teslim etti.

Gerçekleştirilen devir teslim töreni Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in makam odasında tebrikleri kabul etmesinin ardından sona erdi.

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.