son haberler

Ordu Kışa Hazır

Yayınlanma Tarihi: 1 Aralık 2020 okunma

Ordu Kışa Hazır
Gündem
0

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, Büyükşehir Belediyesi olarak  27 bin 318 kilometrelik yol ağında 479 iş makinesi ve 550 personel ile kar ile mücadele yapacaklarını  söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda ilçe belediye başkanları ve kurum temsilcileri ile 2020-20201 Karla Mücadele Brifingi toplantısı gerçekleştiren Başkan Güler, tüm ekip ve ekipmanlar ile çetin kış şartlarına hazır olduklarını hatırlatarak, 19 ilçede hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması için ekiplerin 7/24 görev başında olacağını söyledi.

Büyükşehir Çetin Kış Şartlarına Hazır

Ordu Büyükşehir Belediyesinin çetin kış şartlarına hazır olduğunu söyleyen Başkan Güler, “19 ilçemizde ekip ve araçlarımız hazır. Kar yağışının başladığı ilk andan itibaren çalışmalara başlayacak. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz” dedi.

Sahadaki çalışmaların 7/24 olacağını belirten Başkan Güler, “Çetin kış şartlarına hazırlıklarımız daha önceden başlamıştı. Ancak son kez üzerinden geçmek ve ilçe belediyelerimiz ile tam koordinasyon sağlamak adına böyle bir toplantıyı uygun gördüm. Büyükşehir Belediyesi olarak kışı bir sorun olarak görmüyoruz. Tam aksine güzel bir dönemin başlangıcı olarak görüyoruz. Daha önceden çok ciddi anlamda tedbirlerimizi aldık. Kent merkezlerimiz başta olmak üzere mahalle yollarımızın hiçbirinin kapalı kalmaması için sıkı bir çalışma yürüteceğiz. Tüm vatandaşlarımız için kışı zehir değil, tatlı şekilde geçirmeleri için elimizden geleni yapacağız. Bu kapsam da yeni aldığımız 95 iş makinası dahil olmak üzere toplamda 479 iş makinası ve 550 personel ile 19 ilçemizde görev başında olacağız” dedi.

İlçe Belediyeleri İle Tam Koordinasyon Sağladık

Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak tüm hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Genel Sekreter Coşkun Alp, “Büyükşehir Belediyesi olarak kış mevsimine hazırız. Tüm ekip ve ekipmanlarımız vatandaşlarımızın hizmetinde olacak” dedi.

19 ilçede vatandaşların mağduriyet yaşamaması için ekiplerin 7/24 görev başında olacaklarını söyleyen Coşkun Alp, “Ordu’yu 4 bölge olarak ele aldık. Her bölgemizde sorumlu olan ekip arkadaşımızın telefon numaraları biz dahil olmak üzere, ilçe belediye başkanlarımız, mahalle muhtarlarımız ve diğer kurumlarımız da olacak. Araç filomuzla yoğun kış şartlarına hazırız. Kent merkezlerinde de alt yapı konusunda gerekli hazırlıklar yapıldı. Vatandaşlarımızdan tek ricamız araçlarını kışa hazır hale getirmeleridir. Bunun haricinde vatandaşlarımız yaşayabilecekleri sorunlarda 444 10 52 numaralı çağrı merkezimizi arayabilirler. Daha önceki yıllarda olduğu gibi önceliğimiz ise hasta ve cenaze hizmetleridir” diye konuştu.

550 PERSONEL VE 479 İŞ MAKİNASI SAHADA OLACAK

Kar yağışına vatandaşların mağduriyet yaşamaması için önlemlerini artıran Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçede 7/24 nöbet tutacak. Büyükşehir Belediyesi karla mücadele için 550 personel, 94 Greyder, 227 kazıcı kepçe, 5 Dozer, 97 Kamyon, 44 Pick-Up, 1 Kar makinası, 11 Kar küreme ve Tuzlama Aracı ile kar ile toplamda 479 iş makinası ile kar mücadelesi verecek.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.