son haberler

Ordu’da Ulusal ve Uluslararası Hukukta Kadın ve Çocuk Hakları Eğitimi!

Yayınlanma Tarihi: 10 Eylül 2019 okunma

Ordu’da Ulusal ve Uluslararası Hukukta Kadın ve Çocuk Hakları Eğitimi!
Gündem
0

Türkiye İsveç Konsolosluğu Türk İsveç İşbirliği Birimi tarafından desteklenen, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu ve Ordu Barosu ortaklığında yürütülen “Ayrımcılığa Karşı Yerel Medya ve Sivil Toplum İşbirliği” Projesi kapsamında “Ulusal ve Uluslararası Hukukta Kadın ve Çocuk Hakları Eğitimi” gerçekleştirildi.

Ordu’da faaliyet gösteren bir çok sivil toplum kuruluşu temsilcisinin ve yerel medya çalışanının katıldığı eğitim Altınordu TESK Otel’de yapıldı. Eğitimde Ordu Barosu Çocuk Hakları Komisyonu’dan Avukat Onur Cambaz tarafından Çocuk Hakları Eğitimi, Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı ve derneğin yönetim kurulu üyesi Avukat Birsen Uçar tarafından Kadın Hakları Eğitimi ve Ordu Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve derneğimizin yönetim kurulu üyesi Tuğba Kontaş Azaklı tarafından Çocuğun Tarihi ve Dezavantajlı Çocuklar hakkında bilgiler verildi.

Eğitim programı sonunda ise Proje Koordinatörü Aysun Aydın tarafından medyada kadın ve çocuk haberlerinin işlenişinde yapılan yanlışlarla ilgili örneklerin tartışıldığı bir atölye çalışması gercekleştirildi.

Eğitim programına Ünye’den Ünye Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Selim Gürel, Gazeteci Turgut Dağdeviren, Ahmet Yenin ve Murat Erkuş katıldı.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.