son haberler

Ordu’dan, Elazığ Depremzedelerine Gıda  Yardımı

Yayınlanma Tarihi: 19 Şubat 2020 okunma

Ordu’dan, Elazığ Depremzedelerine Gıda  Yardımı
Gündem
0

Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlarımız için Ordu Valiliği himayesinde temin edilen 1000 adet gıda kolisini taşıyan tır, bugün Ordu’dan yola çıktı.

Ordu Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonla toplanan çeşitli gıda maddelerinin yer aldığı 1000 koliden oluşan yardım tır’ı, Vali Seddar Yavuz, protokol mensupları, daire müdürleri ve iş insanlarının katılımıyla Ordu Valiliği önünden deprem bölgesine uğurlandı.

1000 adet gıda kolisinden oluşan yardım tır’ını Elâzığ’a uğurlanmasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Seddar Yavuz, ”24 Ocak’ta 6,8 şiddetinde Elâzığ merkezli ve Malatya ilimizi de etkisi altına alan önemli bir deprem gerçekleşti. Depremde can kayıplarımız oldu, yaralılarımız var, binalarımız hasar gördü, dolayısıyla bu yaraların sarılması için devletimiz her zaman olduğu gibi üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde. Biz de millet olmanın bilinci ve şuuruyla bölgede yaşayan kardeşlerimizin acılarının dindirilmesi ve onların yanında olduğumuzu hissettirmek bakımından bugün itibariyle çeşitli gıda maddelerinden oluşan 1000 koliyi Elâzığ ilimize uğurluyoruz” dedi.

“Gönderdiğimiz sadece gıda değil, onların acılarını içimizde hissettiğimizi, onların yanında olduğumuzu ve her zaman olmaya devam edeceğimizi ifade etmektir. Dolayısıyla bu tır sadece bir yardım tırı değil, gönüller arasında kurulan bir köprüdür, bir yoldur, bir yolculuktur” diyen Vali  Yavuz, “Aziz Türk Milleti’nin bu dayanışması, birbirine olan sevgisi, muhabbeti her türlü takdirin üzerindedir. Bu malzemelerin temin edilmesinde Ordu’daki iş dünyamızın da katkıları olmuştur. Burada katkı sunan bütün kardeşlerimize, iş adamlarımızın örgütlerine de teşekkür ediyorum. Böyle acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum. Daha iyi yapılaşma noktasında sadece devletin değil, vatandaşlarımızın da daha bilinçli olması gerektiğinin altını da çizmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Vali Seddar Yavuz, “Elazığlı kardeşlerimize, Malatyalı kardeşlerimize ve bu bölgede depremden etkilenen, hasarlar oluşan  diğer illerimizede, oradaki tüm kardeşlerimize sevgilerimizi, saygılarımızı, muhabbetlerimizi gönderiyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.