son haberler

Ordulu Sanatçı Yenilmez’den ORDU yazısı

Yayınlanma Tarihi: 22 Eylül 2018 okunma

Ordulu Sanatçı Yenilmez’den ORDU yazısı
Gündem
0

Ordulu Sanatçı Ahmet Yenilmez Güneş Gazetesi’nde kaleme aldığı yazıda Ordu’da geçtiğimiz hafta gündem olan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın istifasını ve Ordu’da yapılanları köşesine taşıdı.

“Ordu’nun dereleri yukarı akmasın!” başlıklı yazıda sık sık Ünye’den örnekler veren Yenilmez Ak Parti iktidarında Ordu’nun hizmet aldığını ifade etti. Yazısında Ünye’yi Ordu’nun bir parçası olarak görmeyen Altınordu İlçesini Ordu olarak gören Yenilmez’in ne yapmaya çalıştığı ise anlaşılamadı.

İşte Yenilmez’in O yazısı…

Ordu’nun dereleri yukarı akmasın!

Tam da, yaklaşan yerel seçimlerle alakalı kanımca kararımca neler yapılabilir, neler yapılırsa, o belde, o şehir için iyi olurla ilgili düşüncelerimi paylaşmaktaydım ki, kendi memleketimde olağandışı bir gelişme oldu!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Enver Yılmaz istifa etti!

Sayın Yılmaz üç dönem memleketimizi TBMM’de milletvekili olarak temsil etmiş, sonrasında da son düzenlemeyle, “Büyükşehir’’ olan Ordu’ya seçilen ilk büyükşehir belediye başkanı olmuştur. Bu gelişmeyle birlikte Ordu’yla ilgili aklıma ilk gelen, “Ordu’da siyaset zordur!” düşüncesiydi! Ordu, kozmopolit bir demografik yapıya sahip olup en fazla göç alan Karadeniz şehridir. Demografik farklılıklar arasında tarihin derinliklerinden gelen fay hatları vardır! İster siyasette ister ticarette, isterse de cemiyetçilik faaliyetlerinde bu derin fay hatlarının yarıklarına düşenler hep olmuştur!

Bakınız, Hekimoğlu türküsü en fazla bilinen, sevilen türkülerden olmasına rağmen bir filmi, tiyatro oyunu, dizisi yapılamamıştır, nedeni bahsetmiş olduğum demografik farklılıklar arasındaki tarihten gelen fay hatlarının yarıklarıdır, Hekimoğlu da bu fay hatlarının yarıklarına deşenlerin en bilinenlerinden biridir!

İşte bu nedenle, ben kendimi bildim bileli Ordu merkez, ister merkezi iktidarlar bazında ister belediyecilik hizmetleri olarak yeterince hizmet alamamıştır! Mesela, 1989 yılında Ünye ilçemize bir havaalanı temeli atıldı, oysa Ünye hemen yanı başındaki Samsun havaalanına çok yakın, Ordu merkez, diğer ilçelere ve Giresun’a uzak olmasından dolayı da bu havaalanı ekonomik bir yatırım değildi! 1989 yılında Ünye Havaalanı olmak üzere temeli atılan alan, şimdi “Hava alma alanı” olmuş hayvan barınağı hizmeti vermektedir!

1989 yılında Ünye’ye havaalanı temelleri atılırken, bendeniz Ordu merkeze 15 km olan köyüme yolunun bozukluğundan ve köprüsü yapılmadığı için gidemiyordum, aynı durum Gürgentepe, Gölköy, Mesudiye, Korgan, Kumru, Akkuş ilçeleri için de geçerliydi! Bu örnekler o kadar çok ki, mesela aynı yıllarda Ünye ilçemize bir ruh ve sinir hastalıkları hastanesi yapıldı, halbuki hemen yanı başında Samsun’da, yarı kapasite ile çalışan aynı nitelikte bir hastane vardı! Öte yandan Ordu merkezdeki mevcut devlet hastanemiz de cumhuriyetin ilk yıllarında yapılmış olup ihtiyaca cevap vermemekteydi. Bu durum Anavatan iktidarının ilk yıllarında başlayıp, DYP iktidarı bitimine kadar devam etmiştir, çünkü bu iktidarlar Ordu’ya düşen bakanlarını, hep bu ilçe milletvekillerinden seçmiştir.

Ne zaman ki, AK Parti iktidarı geldi, Ordu merkez ve diğer ilçeler devletin hizmet eliyle tanışabildi!

Devamında AK Parti iktidarı, bu tarihten gelen fay hattını bir kenara attı, aklın ve ihtiyacın gerektirdiği yatırımları (ORGİ- Ordu Giresun Havaalanı…) yapmaya başladı. AK Parti’nin oyu Ordu’da hızla artmaya başladı! Ordu, fındığı ile tanınmasının yanı sıra ülkemizin bal üretiminde de başı çekmektedir. Zaman zaman kestane balını fazla kaçırmaktan olsa gerek agresiflikler olmadı değil! Tam da bu olumsuzluklar bitti, Ordulu bir siyasetçi Sayın Numan Kurtulmuş Bey de genel başkan vekili oldu, Ordulu, şehrimiz kazanmaya devam edecek diye sevinirken (Ordu’da özelikle alt yapı, turizm, ürün farklılaştırması gibi alanlarda zaruri hamlelere ihtiyaç vardı bu alanda da yarıya gelmiş yatırımlar yapılmıştı.), Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Enver Yılmaz istifa etti!

Aday olmak, seçilmek siyasetin olmazsa olmazı olduğu gibi, istifa da gayet tabii bir şeydir!

Sebep nedir, bilmiyorum!

Tek korkum şu, Ordu bu durumdan zararlı çıkmasın! Ordu’nun istikbali, tarihten beri var olan fay kırıklarına düşürülmesin!

Kimse, Ordu’nun Ünye, Fatsa, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Kabataş, Akkuş, Korgan, Kumru, İkizce, Perşembe, Altınordu, Gölköy, Mesudiye, Gürgentepe, Ulubey, Kabadüz, Gülyalı’da akan derelerini yukarı akıtmaya kalkmasın! Ordu’nun tüm dereleri Karadeniz’e akmaya devam etsin, Mart yerel seçimlerinde 19-0 neticesi tekrardan alınsın, tüm Ordu kazansın!

http://www.gunes.com/yazarlar/ahmet-yenilmez/ordu-nun-dereleri-yukari-akmasin-911530

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.