son haberler

OSB Alanının Tapusu Büyükşehir’in

Yayınlanma Tarihi: 29 Ekim 2015 okunma

OSB Alanının Tapusu Büyükşehir’in
Gündem
0

Ünye’de Cevizdere havzasına Organize Sanayi Bölgesi kurulmak üzere satın alınan 56 dönümlük alan, Tapu Müdürlüğü’nde yapılan protokolle Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Ünye’nin 30 yıldır Organize Sanayi Bölgesi(OSB) kurmak için verdiği mücadelede yeni bir dönem başladı. Ünye Kaymakamlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ünye Belediyesi’nin girişimleri ile Cevizdere havzasında yaklaşık 350 dönüm alan OSB kurumak üzere kamulaştırılmaya başlandı. Kamulaştırma sürecinde ilk etapta arazi sahiplerinden rızası olan yaklaşık 56 dönüm alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın gönderdiği 2,5 Milyon lirayla satın alındı.

OSB için kamulaştırma süreci devam ederken ödenek beklendiği sırada bir kısım yer sahiplerinin Ordu İdare Mahkemesine açtığı yürütmeyi durdurma talebi üzerine, alanın birinci sınıf tarım arazisi olduğu yolundaki mahkemenin verdiği kararla Ünye Organize Sanayi Bölgesi için Cevizdere havzası da olumsuzlukla sonuçlandı.

OSB Alanının Tapusu Büyükşehir’inBakanlık Parasını Geri İstedi
Ünye OSB’nin mahkeme kararına takılması üzerine yeni yer arayışları başlatılırken, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kamulaştırma için gönderdiği parayı geri istedi. Paranın geri ödenmemesi halinde ise yeni yer tahsisinin söz konusu olamayacağını bildirdi.

Büyükşehir OSB’nin Önünü Açtı
Ünye’de yaklaşık 30 yıldır verilen OSB mücadelesinde bir kez daha yaşanan hüsranın ardından yeni yer arayışına başlayan OSB heyeti, bakanlığın kamulaştırma için gönderdiği parayı geri istemesi üzerine sıkıntılı günler yaşarken, Ordu Büyükşehir Belediyesi kamulaştırılan alana talip olarak OSB’nin önünü açtı. Ordu Büyükşehir Belediyesi, 56 dönüm alan için bakanlığa yaklaşık 2,5 milyon lira ödeyerek OSB için kamulaştırılan alanı satın aldı ve OSB için en büyük engelde ortadan kalmış oldu.

Devir Protokolü İmzalandı
Ünye Organize Sanayi Bölgesi mülkiyetinde olan mevcut arsanın Ordu Büyükşehir’e devir protokolü imzalandı. Ünye Tabu Sicil Müdürlüğü’nde imzalanan protokol imza törenine Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zeki Ardahanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Ünye Ticaret Odası Başkanı Durmuş Zor ve Ünye Tapu Sicil Müdürü Refii Cenab Bilgin katıldı.

Cevizdere Havzasından Cüri Havzasına
Ünye OSB’si için alınan alan için bakanlıkça ödenen paranın Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gönderilmesi ile kamulaştırılan alan Büyükşehir’in olurken, OSB’nin de önü açılmış oldu. Cevizdere havzasından eli boş dönen OSB heyeti, şimdi Cüri havzasında yeni bir yer arayışına başladı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.