son haberler

OSKİ’den Kafa Karıştıran Duyuru!

Yayınlanma Tarihi: 2 Nisan 2020 okunma

OSKİ’den Kafa Karıştıran Duyuru!
Gündem
0

Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ)’nden yapılan duyuruda sayaç okunmadan fatura kesileceği açıklanırken bu açıklamaya vatandaşlar bir anlam veremedi.

Ülkemiz Koronavirüs salgını ile mücadele ederken birçok vatandaş evinde kendi karantinasını oluşturuyor. Bu zorlu süreçte Türkiye genelindeki birçok belediyenin su borcunu ötelediği, indirime gittiği hatta ücret almayacağını açıkladığı biliniyor. Ordulu vatandaşlar da OSKİ’den bu süreçte bir kolaylık beklerken OSKİ’den yapılan açıklama herkesi şaşırttı.

Son 3 Aylık Ortalamaya Göre Fatura Kesilecek

OSKİ “Koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren su sayacınız OKUNMADAN son üç aylık döneme ait su tüketiminizin ortalaması alınarak geçici fatura düzenlenecektir” açıklamasında bulundu. Buna göre “OSKİ parasının peşine mi düştü” yorumu yapan vatandaşlar “birçok esnaf ve vatandaş işgücü kaybı yaşadı. Ekonomileri alt üst oldu. Evlerine hapsoldu. Virüsün yayılmaması için suyun öneminin büyük olduğu süreçte OSKİ destek olacağına alacağının peşine mi düştü?” diyerek duruma tepki gösterdi.

OSKİ açıklamasında ayrıca, “Kapalı olan işyerlerine süreç boyunca fatura düzenlenmeyecektir” diyerek zaten faal olmayan bir işyerine kolaylık sağlıyormuş gibi fatura düzenlemeyeceğini açıklaması ise talihsizlik olarak değerlendirildi.

OSKi’den destek umudunu yitiren vatandaşların akıllarında bir diğer soru ise “masabaşından kesilecek faturalara okuma bedeli de eklenecek mi?” oldu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.