son haberler

Öz’ün Ünye Teklifi Destek Buldu

Yayınlanma Tarihi: 23 Şubat 2021 okunma

Öz’ün Ünye Teklifi Destek Buldu
Gündem
0

20.Dönem Ordu Milletvekili Mustafa Hasan Öz’ün, 2021 yılının Türkiye’de Yunus Emre Yılı ilan edilmesinin ardından etkinliklerin Ünye’de yapılması teklifi STK’lardan tam destek aldı.

Ünye Kent’in haberinde yer alan açıklamada Ordu 20. Dönem Milletvekili Mustafa Hasan Öz, 2021 yılının Türkiye’de Yunus Emre Yılı ilan edilmesinin Ünye için de iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, kabrinin Ünye’de olduğunu dünyaya duyurmak amacı ile bu yıl en yoğun etkinliklerin Ünye’de yapılmasını teklif etmişti.

Birçok STK Teklifi Destekledi

Bu teklifini Ordu ve ilçelerinde yönetici, sivil toplum kuruluşları ve medya kuruluşlarına ileten M. Hasan Öz’ün teklifine yoğun destek geldi. Teklifini bizzat ilgili şahıslar, kuruluşlar ve medyaya ileten Öz’ün mesajı gazetemizde de yayınlandı ve büyük ilgi gördü. Teklife olumlu cevap veren ve destekleyen şahıslar ve kurum yöneticileri gazetemize ve Hasan Öz’e ilettikleri destek mesajlarında teklife katıldıklarını ve üzerlerine düşen her türlü çalışmayı yapacaklarını belirttiler.

Hasan Öz’ün tekliflerine cevap verenlerin bir kısmı şu ifadeleri kullandılar:

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı;

“Sayın Vekilim çok doğru bir teklif. Yunus Emre felsefesinin söyleşilerle anlatılması ve belgelere dayalı Ünye’de metfun olduğunun işaret edilmesi güzel olur. İlginiz için Allah razı olsun. Bir istişare toplantı düzenleyip ilgililerle Yunus Emre yılı çerçevesinde ne yapabilirizi değerlendirdikten sonra sizi de bilgilendiririm.”

Ünye Yunus Emre Derneği Başkanı Yaşar Argan;

“Sayın Vekilim çok teşekkür ederiz. Bu konuda güzel çalışmalar yapabiliriz. Bu amaçla yapılacak çalışmalarda gündeme taşıyacağımız konular şunlar olabilir:

1- Ünye veya Ordu Yunus Emre Vakfının kurulması

2-Tahsis edilen üniversite alanına Yunus Emre Kampüsü adının verilmesi. Bu çalışmanın, Yunus Emre Üniversitesi kurularak taçlanması.

3-Yunus Emre dolmuş hattının kurulması.

4- Sosyal tesisin günün ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandırılması.

5-Pandemi izin verirse Mayıs Ayı içerisinde görkemli bir anma programı

6- Kaliteli bir tanıtım kitapçığı hazırlayıp yurt dişi 47 ülkede faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitülerine ulaştırılması.

7- Sosyal medya ve televizyonlarda tanıtım reklamları yapılması.

8- Bir heyetle Ankara’daki Yunus Emre Vakfının ziyaret edilmesi.

9- Ünye Devlet Hastanesinin adına Yunus Emre’nin de eklenmesi.”

TİMEF Başkanı Şakir Gürel:

“Öncelikle yazınız/çağrınız/uyarınız/hatırlatmanız için teşekkür ederiz.

Biz de, halen başkanlığını sürdürdüğüm Ünye Medya ve İletişim Derneği (ÜMİD), Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF), Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu (AVKON) olarak, 2021 yılı içinde Ünye’de, Ordu’da ve Türkiye genelinde gerçekleştireceğimiz projelerimizi, Ünye Yunus Emre Derneği’nin öncülüğünde “Yunus Emre temalı” yapabiliriz, yapmak da isteriz. Bu vesile ile hayırlı başlangıçlara vesile olmasını diliyorum.”

İYİ Parti Ünye İlçe Başkan Yardımcısı Berkay Torunoğlu;

“İlginize teşekkür ederim Sayın Vekilim.  Biz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için hazırız. İyi çalışmalar dilerim.”

İstanbul Gaziosmanpaşa Ünyeliler Derneği Başkanı Ali Kemal Göğünç;

“Tebrik ederiz, teşekkür ederiz, çok mutlu olduk. Elimizden gelecek desteği vermeye hazırız.”

Zeytinburnu Ünyeliler Derneği Başkanı Ali Sanioğlu,

“Mükemmel bir düşünce sızı tebrik ediyorum. Destekliyorum, Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Prof. Dr. Ali Ayyıldız;

“Sayın Vekilim, bu dönem çok önemli, Ünye için çok iyi değerlendirilmeli”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz;

“Sayın Vekilim Ünye, Ordu için bu yıl ciddi bir fırsat, bilgilendirmeniz ve farkındalık yarattığınız için teşekkür ederim. Ben de elimden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağım. Saygılarımla.”

Prof. Dr. Tayfun Uzbay:

“Çok doğru Hasan Bey kardeşim. Ünye’de gerçekleştirilecek bir toplantıda Yunus Emre’nin kitaplarında da yer alan kuantum, beyin gibi konulara yönelik ileri görüşlü fikirleri üzerine bir konuşma yapabilirim.”

Tayfun Turan;

“Değerli Kardeşim, senin samimiyetini çok iyi biliyorum.  Onun için değerlerimiz noktasında da aynı samimî duygularını hissedebiliyorum. Ne yazık ki birçok değerimiz ya yanlış ellerle sunuluyor veya siyasi ve ticari çıkarlara alet ediliyor.

Onun için ben derim ki, bu konuda sizin gibi samimi insanların hiç bir hesap yapmayan insanları bir araya getirmenizle Yunus Emre’nin ismi Ünye ile özdeşleşir.”

Ordu Yemekleri Ve Kültürü Tanıtım Basın Yayın Derneği Başkanı Aynur Tan;

“Teklifinize çok memnun olduk. Tebrik ederiz, teşekkür ederiz.

Ordu Yemekleri Ve Kültürü Tanıtım Basın Yayın Derneği olarak 200 üyemizle bu yönde bir katkımız olsun isteriz.”

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.