son haberler

Psikopat Değil Anne!

Yayınlanma Tarihi: 14 Aralık 2019 okunma

Psikopat Değil Anne!
Gündem
0

Ünye’de hamile iken bir site sakinin sahiplendiği kedinin psikopat değil anne olduğu öğrenildi.

Atatürk Mahallesi Zambak Sokak’ta bulunan bir sitede oturan Özlem Kartal yeni doğum yapan sokak kedisine sahip çıktı. Oturduğu dairenin bahçeli balkonunda 3 yavrusuyla kediye sıcak yuva sağlayan Kartal, anne kedi ve yavrularının beslenmesini de sağladı.

Site kapıcısı tarafından sokakta bulunan anne kedi doğumun ardından geçen 3 aylık sürede annelik içgüdüsünü kaybetmedi. Özellikle kendisine ve yavrularına karşı tehlikeli durumlara karşı koyan kedi bugün ulusal basında da yer aldı.

Sokağa Bırakmaya Gönlüm Elvermedi!”

“Psikopat Kedi” başlıklı haberde kedinin yoldan geçenlere hatta sevmek için yaklaşanlara saldırdığı iddia edildi. Kediye sıcak yuva sağlayan Özlem Kartal ise söylenenlerin aksine kedinin uysal olduğunu sadece yavrularını korumak için karşı koyduğunu kaydetti. Kartal, “benim zaten kendi kedim var evin içinde. Ama o da bahçeye gelmişti ve uyuzdu. Ben tedavi ettirdim ve yavrularına sıcak yuva imkanı sağladım. Yeni doğum yaptığı için dışarıda üşümelerine gönlüm razı olmadı. Ben Allah rızası için baktım yoksa kedi benim değil, sokak kedisi. Bütün herkes şikaytçi olmuş kedi saldırgan diye ancak kedinin yanına köpekle yavrularına birşey yapmadığınız sürece bir saldırganlığı yok. Üç yavrusu vardı birini sahiplendirdim. Ordu veterinerliğini aradım. Bizim barınağımız yok. Tedavisini yapar salarım dedi. Ben de kış mevsimi olduğu için gönlüm elvermedi göndermeye. Benim iki tane oğlum var onlar mama veriyor, ben mama veriyorum. Bize karşı hiçbir saldırganlığı yok” diyerek çıkan habere tepki gösterdi.

“Annelik İçgüdüsü İle Saldırıyor!”

Kediyi bulan site görevlisi İsmet Ağca ise “ilk bizim balkonda yavruladı. 15 gün batık ancak sonra bir başka kedi daha balkona gelince anne kedi saldırganlaştı. Boğuşma esnasında yavrularının üzerine saksı düştü. Saksıyı almak için hamle yaptığımda kedi bana o zaman saldırdı. Olayın ardından kediyi dışarı çıkardığımızda eşime ve komşulara saldırdı. Ancak sadece annelik içgüdüsüyle yaptı” diyerek kedinin yoldan geçenlere saldırdığı yönündeki iddiaları yalanladı.

“Yavrularını Korumak İçin Saldırdı”

Site sakini Gürkan Erten ise sitede oturan 4-5 kişinin kedi saldırı sonucu hastanelik olduğunu ifade ederken, “anne kedi yavrularına sahip çıkmak için 4-5 komşumuza saldırdı. Ambulansla hastaneye götürdüler. Kedi annelik içgüdüsü ile yavrularını korumaya çalışıyor. Biz de beslemeye çalışıyoruz ancak yavrularına zarar gelecek düşüncesiyle saldırıyor” dedi.

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.