son haberler

Ramazan Pidesi 2 TL

Yayınlanma Tarihi: 9 Mayıs 2018 okunma

Ramazan Pidesi 2 TL
Ekonomi
0

Ordu il genelinde alınan karar kapsamında geçen yıl 300 gramı 1,5 lira olan sade ramazan pidesi, bu yıl 2 liradan sofralarımıza gelecek.

Ünye Gıda Maddeleri ve Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Orhan Okuyan yaptığı açıklamada, 300 gram sade ramazan pidesinin 2 lira olarak belirlendiğini söyledi.

Ordu’da pide fiyatlarında tek fiyat uygulanacağını belirten Okuyan, “Geçen yıl 300 gram olan sade ramazan pidesi 1,5 lira iken, bu yıl 2 lira oldu. Geçtiğimiz yıl 300 gram yumurtalı susamlı pide 2 liradan satılırken, bu yıl 2,5 liradan sofralarımıza geliyor. Fırınlardan gelen talepler göz önünde bulundurularak Ordu il genelinde tek fiyat uygulaması bu yıl hayata geçildi” dedi.

2017 yılı ramazan ayında ramazan pidesi bir önceki yıla göre 50 gram düşürülerek 300 gramdan belirlenen fiyatla satışa sunulmuştu.

Her Ayın İlk Pazarı Tatil

Orhan Okuyan, her ayın ilk pazar günü uygulamaya başlayan tatil uygulamasının fırınların bakım, onarım, ilaçlama ve hijyen kurallarını yerine getirmesi için ihtiyaç olduğunu, ikinci olarak da fırıncıların ve çalışanlarının bir gün tatil yapma imkanı sağlandığını söyledi.

Her ayın ilk pazar günü fırınların kapalı olmasıyla birlikte vatandaşların ekmek ihtiyaçları da cumartesi günü çıkartılan fazla ekmekle karşılanıyor.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.