son haberler

Sağanak Yağış Korkuttu!

Yayınlanma Tarihi: 28 Ağustos 2015 okunma

Sağanak Yağış Korkuttu!
Gündem
0

Ünye’de öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağmura yolda yakalananlar saçak altlarında yağmurun dinmesini beklerken, seyir halindeki araçların sürücüleri de güçlükle ilerleyebildi.

Ünye’de yaklaşık 2 saat süren sağanak yağış şehir merkezinde hayatı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde başlayan yağış öğlene doğru etkisini arttırınca logarlar tıkandı, işyerlerini su bastı.

Sağanak yağış ilçe merkezinde Yalı Mevki, 20 Temmuz Caddesi, Merkez Büyük Cami ve Cumhuriyet Meydanı çevresi ile Fevzi Çakmak Mahallesi’nde etkisini hissettirince işyerlerini su bastı, yollar suyla doldu. Ünye Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tıkanan logarları açarak suyu boşaltmaya çalıştı.

Belediye Fen İşleri ekipleri 25 personel ve 6 iş makinesiyle, Temizlik Müdürlüğü ise 35 personel ve 3 araçla müdahale ederek yağmur suyu caddelerden boşaltıldı, işyerleri ve sokaklar yıkanarak temizlendi.

Edinilen bilgiye göre ilçede metrekareye 18.6 kilogram yağış düştüğü öğrenildi.

Şiddetli yağışın durmasının ardından görünen güneşin sıcaklığının aniden artmasıyla yarım saat içinde göle dönen sokaklar kuruyarak eski haline döndü.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.