son haberler

Sahader’den “Sınav İptal Edilsin” Çağrısı

Yayınlanma Tarihi: 23 Şubat 2021 okunma

Sahader’den “Sınav İptal Edilsin” Çağrısı
Gündem
0

Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği (SAHADER) Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunarak “Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği” sınavının sözlü kısmının iptal edilmesini talep etti.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “ Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan sağlık çalışanları için “Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği” yazılı sınavları tamamlanmıştır. Sözlü sınav ısrarından vazgeçmeyen Sağlık Bakanlığı, Görevde Yükselme Sözlü Sınavının 15.03.2021–09.04.2021 tarihleri arasında Ankara’da yapılacağı, Ünvan Değişikliği Sözlü Sınav tarih ve saatinin ise daha sonra ilan edileceği duyurusunu yapmıştır.

Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavı’na giren tüm sağlık çalışanları adına çağrımızdır: “2021 Sağlık Çalışanları Yılı”nda sözlü sınav olmasın veya sınavlara giren tüm adaylara 100 tam puan verilerek liyakat sağlansın.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü gibi devlet kurumları sınav ve mülakat stresinden çalışanlarını korumak için sınavsız unvan değişikliği sağladı.

Bazı üniversiteler, görevde yükselme sınavı için tüm adaylara sözlü sınavda 100 tam puan vererek çalışanlarını korudu ve hakkaniyeti sağladı.

Pandemi sürecinde en ön safta görev alan ve yoğun mesai yapan sağlık çalışanlarının çoğu pozitif veya temaslı iken ve de aşı kampanyasında kesintisiz görev alırken 8000 sağlık çalışanını Ankara’da toplamak haksızlıktır.

Bu süreçte sağlık çalışanlarının yazılı sınavı kazanması yeterli sayılmalı, yoğun torpil iddialarının olduğu sözlü sınav iptal edilmeli veya alın teri ile barajı geçen tüm sağlıkçılara mülakat puanı olarak 100 tam puan verilerek tercihler alınmalı ve atamalar objektif yapılmalıdır.”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.