son haberler

Saray Hamamı İçin Yetki Verildi

Yayınlanma Tarihi: 11 Haziran 2019 okunma

Saray Hamamı İçin Yetki Verildi
Gündem
0

Ünye Belediye Meclisi Haziran Ayı toplantısında yapımı tamamlanan ve uzun süredir kapalı duran Saray Hamamı’nın kiralanması için yetki verildi. Ünye Belediyesi’ne kiralama yapabilmesi için uzun süredir beklenen yetki bakanlıktan geldi. Ünye Belediyesi’ne kiralanan hamamı belediye ihale yoluyla kiralayacak.

Ünye Belediye Meclisi Haziran Ayı toplantısı Başkan Vekili Ahmet Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda önemli konular da yer aldı.

At Yarışı ve Güreşler İçin Ödül Miktarı Belirlenecek

Gündemin birinci maddesinde yer alan Basın Yayın ve halkla ilişkiler Müdürlüğü’nün talebi, Kültür Sanat ve Turizm Festivali kapsamında 20/21 Temmuz 2019 tarihlerinde Tekkiraz Karaarmut Mevkiinde Yağlı Güreşler ile Binicilik Tesislerinde Rahvan At Yarışları’nda verilecek ödül miktarının belirlenmesi için ilgili komisyona havale edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 4 talebi ile Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 4 talebi meclis toplantısında görüşüldü.

Saray Hamamı 5 Yıllığına Kiralanacak

Çamurlu Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığına ait olup, Ünye Kaymakamlığının Milli Emlak Şefliğinin 6371 sayılı yazıları ile Ünye Belediyesi Tüzel Kişiliğince 5 yıl süre ile kiralanmasının uygun görüldüğü bildirilen hamam niteliğindeki taşınmazın, protokol ile Belediyeye devri gerçekleştikten sonra işletilmek üzere belediye idaresince 2886 sayılı kanun hükümlerine göre 5 yıla kadar kiralanabilmesi için encümenine yetki verilmesi ve Belediye Başkanlığınca bir yetkilinin görevlendirilmesi talebi meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Belediye hamamı kiralayarak hizmete sunmuş olacak.

Uniport’ta Belediye İşyerlerinin Durumu

Toplantıda ayrıca Uniport AVM’de belediyeye ait 10 adet işyerinin durumu da değerlendirildi. Ünye Belediyesi’ne ait işyerlerinin ilgili firma tarafından kiralanma işleminin sağlandığı ifade edilirken firmanın belirtilen şartları yerine getirememesi nedeniyle belediyenin sözleşmeyi feshettiği açıklandı. Bunun üzerine  belediyeye ait işyerlerinin yeniden kiralanması için meclis üyeleri encümene yetki verdi. Ayrıca kiralama süresi de 10 yıl olarak belirlendi.

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.