son haberler

Sarı Kardeşler, TETA Home Art İle Uluslararası Pazarda…

Yayınlanma Tarihi: 22 Şubat 2021 okunma

Sarı Kardeşler, TETA Home Art İle Uluslararası Pazarda…
Gündem
0

Ünye’de 40 yılı aşkın faaliyet gösteren Sarı Kardeşler Şirketler Grubu yaklaşık 1,5 yıl önce kurduğu TETA Home Art markası ile mobilya entegre tesisinde üretime başlayarak ilk ihracatını gerçekleştirdi.

Amerika’dan Sipariş Aldı

Hedefleri arasında istihdam ve ihracat olan TETA Home Art kaliteden ödün vermeden üretimini sürdürürken daha önce sipariş aldığı mutfak dolaplarını Amerika’ya ihraç etti. Tesiste üretilen mobilyalar konteynıra yüklenerek tırla yola çıktı.

Şirketin bu önemli gününde sevkiyatı Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve Ak Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan da izledi. İş İnsanları Abdullah Sarı ve Dursun Sarı’nın yanı sıra TETA Home Art Genel Müdürü Furkan Sarı da tesis ve üretim hakkında bilgi verdi.

Sarı Kardeşler TETA Home Art İlki Gerçekleştirdi

TETA Home Art Genel Müdürü Furkan Sarı yaptığı açıklamada, “Sarı Kardeşler Şirketler Gurubu bünyesinde bulunan TETA Home markamız 1,5 yıl önce kurulmuş olup ihracat hedefleri ile bugüne kadar gelmiştir ve yoluna emin adımlarla devam ediyor. Bugün ilk ihracatımız olan 1 konteyner mutfak dolabını Amerika’ya ihraç ettik. Yine gelen başka siparişlerimiz de var. Hem yurtiçi hem de yurtdışı çalışmalarımızla yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz” dedi.

“35 Kişilik Büyük Bir Aileyiz”

Kalitenden ödün vermeden üretime devam ettiklerini belirten Sarı, “Kalitemizden ödün vermemek ilk önceliğimizdir. İstihdam odaklı olan mobilya sektöründe daha da fazla istihdam sağlamak ve ülkemize döviz getirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Devletimiz de bu konuda bizlere destek sağlıyorlar ve sektörün önünü açıyorlar. Biz son teknoloji mobilya makinelerimizle 1,5 yıl önce bir entegre tesis kurduk. Bu entegre tesisimizde 35 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bunun içerisinde mobilyacıdan tutun içmimarına kadar, satış personelinden aşçısına kadar 35 kişilik büyük bir aileyiz. Aslında başarı da bir ekip işi. Burada herkesin bu işte payı var ve bu  35 kişilik ekibin içinde bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Çimento, Bentonit ve Fındıktan Sonra Mobilya İhracı”

Ünye’den Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye çimento, bentonit ve fındık ihraç edilirken gerçekleştirilen bu sevkiyatla artık mobilya ihracına da başlanmış oldu. Firma Genel Müdürü Furkan Sarı bu konuda açıklamasını şöyle sürdürdü; “Ünye’den Avrupa ve diğer ülkelere başta çimento, bentonit ve fındık ihraç ediliyor. Ancak mobilya sektöründe bölgemizde Amerika’ya ihraç hiç gerçekleşmemiş. Yakın ülkelere mobilya ihracı yapılıyor ancak uzak ülkere bu zamana kadar özellikle Amerika’ya mobilya ihraç edilmedi.”

Sarı Kardeşler’in Çalışmaları Takdire Şayan

AK Parti Ünye ilçe Başkanı Kenan Selim Argan, “Ünye’de ihracat yapan arkadaşlarımızın sayısının artmasından duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Yıllardır inşaat sektöründe hizmet eden Sarı Kardeşlerin bugün, burada üretmiş olduğu mamullerin Amerika kapılarına kadar dayandırmış olmaları hakikaten takdire şayan bir çalışmadır, güzel bir örnektir. Bu vesile ile ben kendilerini kutluyor tebrik ediyorum. Hem istihdamın artırılması noktasında hem de ülkemize gelecek olan  dövizler noktasında da katkı sağlayacaktır. Sarı Kardeşler yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sarı ve mahdumu Furkan beye ve diğer kardeşlerine teşekkür ediyorum” dedi.

“İstihdam, Üretim Ve İhracatın Artmasını Temenni Ediyorum”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise “Ünye’de uzun süredir inşaat ve mobilya sektöründe hizmet veren kardeşlerimizden bir tanesiydi. Tabi ki ailenin genç üyesi Furkan kardeşimiz yetişip kendini de yetiştirdikten sonra mobilyanın sadece pazarlama kısmında değil. Üretim sahasında da yer almış bulunmaktalar. Mobilyanın üretimi ile birlikte yurtdışına ihraç edilmesi ki Amerika’ya kadar burada üretilen ürünlerin ihraç edilmesi çok önemli. Burada bu genç kardeşimizin başarısını tebrik ediyoruz. Burada istihdamın artmasını, üretimin de artarak ihracatın artmasını talep ve temenni ediyoruz” diye konuştu.

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.