son haberler

Seccade Belediyeden!

Yayınlanma Tarihi: 29 Mayıs 2020 okunma

Seccade Belediyeden!
Gündem
0

Gülyalı Belediyesi Cuma Namazı öncesinde vatandaşlara seccade dağıttı.

Salgının yayılmasını önlemek amacıyla camiler haftalardır ibadete kapatılmış ve çeşitli kısıtlamalar getirilmişti. Kısıtlamaların kalkmaya başladığı bugünden itibaren tüm yurtta açık alanlarda cemaatle birlikte ilk Cuma namazı kılındı. Belediye Başkanımız Ulaş Tepe’nin talimatlarıyla, yayınlanan genelgelere istinaden tüm tedbirleri alan belediyemiz, açık alanda gerçekleşecek namaz öncesinde seccadesi bulunmayan vatandaşlara seccade dağıtımında bulundu.

AÇIK ALANDA TEDBİRLERE UYULDU

Salgın sebebiyle sağlık ve hijyen konusunda önceden belirlenen açık alanlarda üst düzey tedbirlerin alındığı Cuma namazı öncesinde vatandaşlara maske dağıtımı, dezenfektan uygulaması gerçekleştirilirken, seccadesi bulunmayan vatandaşlarımıza da belediyemiz tarafından seccade hediye edildi. Eksiksiz bir şekilde Cuma namazını eda ettiklerini belirten Başkan Tepe, “Haftalar sonra vatandaşlarımızla birlikte namaz kılmanın manevi güzelliğini yaşadık. Belediye olarak yayınlanan genelgelere istinaden dünden bu yana yoğun bir çabayla Cuma namazı öncesi alınacak tedbirleri ivedilikle yerine getirerek vatandaşlarımızın sağlığını koruma noktasında gerekli çalışmaları tamamladık. Bugün de olası eksiklikleri giderecek hazırlıklarımızı tamamlayarak günün maneviyatına uygun bir şekilde haftalar sonra ilk Cuma namazımızı kıldık. Rabbim salgından kurtulup saflarımızı sıklaştırarak eski günlerimizdeki gibi yan yana olmayı hepimize nasip etsin” dedi.

CAMİLERE SECCADE TEMİNİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik olarak açıklanan camilerin öğle ve ikindi vakitlerinde ibadete açılması noktasında da çalışmalara başlayan belediyemiz, hijyen çalışmalarına ağırlık kazandırıyor. Camilerimizde dezenfekte çalışmalarını sıklaştıran ekiplerimiz, ilçe genelindeki camilerimize de seccade temininde bulunarak seccadesi bulunmayan vatandaşlarımızın ibadetlerini gerçekleştirmeleri konusunda eksiklikleri giderdi.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.