son haberler

Şehit Aileleri Derneği’nden Büyükşehir’e Sitem!

Yayınlanma Tarihi: 12 Ağustos 2020 okunma

Şehit Aileleri Derneği’nden Büyükşehir’e Sitem!
Gündem
0

Fatsa, Ünye ve Çevre İlçeler Şehit Aileleri Derneği yönetimi Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in talimat vermesine rağmen Büyükşehir Özel Kalemi’ndn randevu alamadığını ve görüşme sağlayamadığını belirtti.

Ünye Şehitler Anıtı önünde yapılan basın toplantısında Ordu Büyükşehir’e Sitem eden yönetim, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ve Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’ya teşekkür etti.

 Şehitler Anıtı İçin Teşekkür

Derneğin Onursal Başkanı Adnan Sobi, Eren Bülbül ve Astsubay Ferhat Gedik’in şehit edilişinin yıldönümü nedeniyle rahmet dileyerek sözlerine başladı. Sobi, “onlar bizlerin geleceği için, dünümüz ve yarınımız için şehit oldular. Rahmetle, minnetle ve dua ile anıyoruz. Bu vesile ile şuanda önünde açıklama yaptığımız Şehitler Anıtımızı ilçemize kazandıran, buna öncülük yapan derneğimiz ve en büyük desteği veren Sayın Kaymakamımıza ve bu anıtın yapımını gerçekleştirdiği için Sayın Belediye Başkanımız Hüseyin Tavlı’ya teşekkür ediyoruz. Ayrıca Ünye’de eksikliğini hissettiğimiz çalışma ofisimizin kendileri tarafından hazırlandığını, Ünye’deki Sakatlar Derneği’nin üst katını bize tahsis ettiklerini belirtti. Ben burada derneğimiz adına bir kez daha başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Büyükşehir’e Anlatacağımız Projelerimiz Vardı!”

Başkan Sobi Ordu’nun bir büyükşehir, bütünşehir olması nedeniyle Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ile görüşmek istediklerini kendisininde bunu kabul ettiğini ancak Özel Kalem Müdürlüğü’nden kendilerine uzun süre geçmesine rağmen dönüş olmadığını belirterek, “biz kendimizi, derneğimizi, dertlerimizi ve projelerimizi anlatmak istiyoruz ancak bir yıldır Hilmi Güler başkanımızın talimat vermesine rağmen özel kalemden tarafımıza bir dönüş olmamıştır. Bununla ilgili de sitemimizi belirtmek istiyorum. Aynı zamanda şehit ailelerimiz, şehit çocuklarımız, Gazilerimiz, gazi ailelerimiz, hayatlarını her zaman bir eksikle yaşayacaklar. Bizim dernek olarak hem de toplum olarak onların o eksikliğini ve acılarını onlara hissetirmemiz gerekiyor. Derneğimizin kurulma amacı da budur. Bu nedenle kendimiz için değil bu ailelerimiz için düşüncelerimizi, projelerimi anlatacaktık. Biz büyükşehirimizden bu değere değer katmasını istiyoruz. Ünye’de özel girişimci tarafından hizmet veren Makaracı teknemiz şehit aileleri ve gazilerimize ücretsiz hizmet verebiliyorsa, adıyla münehasır Şehit Temel Şimşir vapurunda Büyükşehir Belediyesi’nin de şehit aileleri ve gazilerimizi ücretsiz taşımalarını istiyoruz. Sadece Altınordu ilçemizden değil, Akkuş’tan Aybastı’ya, Ünye’den İkizce’ye tüm şehit aileleri ve gazilerimiz sadece o vapura binmek için, teleferiğe binmek için gidecek değiller. Oraya gittiklerinde görevlinin şehit ailesi iseniz başımızın üstünde yeriniz var demesi o ailelerimizi baş tacı etmeleri gerekmektedir. Bunu Büyükşehir’imizden talep ediyoruz. Bunun yanı sıra sokaklarımıza şehitlerimizin isimlerinin verilmesi için bir çalışma yaptık. Örneğin Şehit İslam Çubuk Sokak’ta oturuyorum diyen bir insanın Şehit İslam Çubuk’un mezarının nerede olduğunu bilmediğini görüyoruz. Büyükşehir’in böyle bir projeye sıcak bakacağı düşüncesiyle randevu talebinde bulunduk ama talebimiz olumlu görülmedi. Ordu Büyükşehir Belediyemizden bu konuda hassasiyet göstermesini bekliyoruz” diye konuştu.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.