son haberler

Şehit Aileleri ve Gazilere Ücretsiz Tekne Gezisi!

Yayınlanma Tarihi: 17 Aralık 2019 okunma

Şehit Aileleri ve Gazilere Ücretsiz Tekne Gezisi!
Gündem
0

Fatsa-Ünye ve Çevre İlçeleri Şehit ve Gazi Aileleri Birlik ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği programda Ünye’de 2020 ve 2021 yılları arasında düzenlenecek olan Tekne Gezisinin Şehit aileleri ve Gazilere ücretsiz olacağı açıklandı.

Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltılı programda Ünye’de kamu kurumlarında çalışan şehit yakınları ile gaziler bir araya geldi. Programa Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Garnizon Komutanı Binbaşı Bünyamin Dönmez, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Melih Aladağ, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Aksu, Fatsa-Ünye ve Çevre İlçeleri Şehit ve Gazi Aileleri Birlik ve Dayanışma Derneği yöneticileriyle Onursal Başkan Adnan Sobi katıldı.

“Birliğimiz Daim Olsun”

Dernek Başkanı Adem Çiçek yaptığı konuşmada, “Bizler kurulduğumuz günden bu yana derneğimizde bir çok sosyal etkinlikler ve faaliyetler yaptığımıza inanıyoruz. Bizim asıl amacımız birlik ve beraberliktir. Ben bu birliktelik ve beraberlik için teşekkür ediyorum. Derneğimize bir de onursal başkan seçtik. Derneğimizi açtığımızdan bu zamana kadar maddi ve manevi her zaman yanımızda olan Adnan Sobi’yi Onursal Başkanımız yaptık. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz her zaman bu şekilde devam eder. Birliğimiz daim olsun” dedi.

“Bizlere Verilen Görevi En İyi Şekilde Yapmalıyız”

Derneğin Ünye Başkanı Murat Alemdar ise “Bizler bu programı devletimizin kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan şehit ve gazi yakınlarımız için birlik ve beraberliğimizin daim olması için düzenlemiş olmaktayız. Bizlere düşen görev şehitlerimize yakışır şekilde davranmak, her koşulda devletimizin bizim yanımızda olduğunu bildiğimiz gibi bizlerin de şehit ve gazi aileleri olarak devletimizin yanında olduğunu hissettirmektir. Bizlere verilen görevi en iyi şekilde yapmalıyız. Bizler topluma örnek olmalıyız. Ben bu vesileyle Şehitlerimize Rahmet, Gazilerimize sağlık diliyorum” diye konuştu.

“Ünye’deki Teknemiz Sizlere Ücretsiz Olacaktır”

Ünye’deki gezi teknesinin Şehit ve Gazi yakınlarına ücretsiz olacağını belirten Derneğin Onursal Başkanı Adnan Sobi, aynı zamanda  Ordu Büyükşehir Belediyesinin teleferik tarifesiyle ilgili de konuşarak “ben öncelikle bana bu görevi veren dernek yönetimimize minnetlerimi sunuyorum. Özellikle Yahya Karaoğlan Bey’in Şehitler Bahçesi düşüncesinden dolayı teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin bir canı da onun bahçesinde yaşamaktadır. Arzu ettiğinizde orayı ziyaret edip, Şehitlerimizi anabilirsiniz. Aynı zamanda Makaracı isimli teknemiz Şehit ve Gazi yakınlarımıza ücretsiz bir şekilde hizmet verecektir. 2020-2021 yıllarında Ünye’deki teknemiz sizlere ücretsiz olacaktır. Ben taksilerde, dolmuşlarda ve servislerde sizlere hassasiyet gösterenlere de teşekkürlerimi iletiyorum. Aynı zamanda Büyükşehir’in teleferik ile ilgili yaptığı tarife için talepte bulunmak istiyorum. Bir tarife olacaksa burada Şehit ve Gazi aileleri için bir bedel olmamalıdır. Çünkü sizler en büyük bedelleri ödediniz. Bu birlikteliği sağladığınız için çok teşekkürlerimi ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaymakam Güney Yeni Konutta Ağırlayacak

Programda konuşan Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise yeni yapılan Kaymakamlık konutunun  bitme aşamasına geldiğini ifade ederek, “Bizler sizlerle bir araya gelmekten son derece büyük şeref duyuyoruz. Bir dernek çatısı altında hem dayanışma hem de istişare etmek noktasında bir araya gelindi. Son yıllarda Şehit ve Gazilerimize maddi anlamda haklar ve imkanlar sağlandı. Fakat insanın maddiyattan çok ihtiyacı yine insandır. Bu sebepten dolayı bu birlikteliği sağlayıp bir arada bulunmak çok önemlidir. Ünye’ye yeni Kaymakamlık Konutu yapılıyor. Burası sadece Kaymakamın yaşadığı yer değil, Şehit yakınlarımızın, yaşlılarımızın gibi aklınıza ne gelirse ağırlandığı yerdir. İnşallah bir sonraki kahvaltımızda orada hep birlikte oluruz. Derneğimiz kurulduğu günden bu güne çok güzel bir çok faaliyette bulundular. Birliktelik amacı çatısı altında oluşturulan bu güzel dernek bu güzel faaliyetlerin devam etmesini umuyorum” dedi.

Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.