son haberler

Selzede Taburcu Oldu

Yayınlanma Tarihi: 14 Eylül 2018 okunma

Selzede Taburcu Oldu
Gündem
0

Ünye yaşanan sel afetinde toprak altında kalarak yaralanan ve Ünye Devlet Hastanesi’nde tedavi altında olan Hasan Arslan 36 gün sonra taburcu oldu.

Yiğitler Mahallesi Kuzköy mevkisinde 8 Ağustos’ta meydana gelen selde toprak altında kalan 5 kişiden biri olan Hasan Arslan (41), tedavisi evde sürdürülmek üzere Ünye Devlet Hastanesinden taburcu edildi.

Tedavisi Sürüyor

Arslan’ın hastaneden geçici taburcu olduğu tedavisinin ise devam edeceği öğrenildi.

Doktorlara ve Yetkililere Teşekkür Etti

Arslan, olayın ardından yaşadığı korku dolu anları şöyle anlatmıştı;  “Yağmur durmayınca eve gittik. Evin önüne yukarıdan su geldiğini gördük ve 7-8 kişi suyun akış yönünü değiştirmek için olay yerine gittik. O sırada bir ağaç sesi geldi, dal kırılma sesi. Bu sesin ardından biz koşmaya başladık ancak çamurdan çıkamadık. Tam çamurdan kurtulduğum sırada ayağımda bir kuvvet hissettim. Çamurdan kendimi kurtardıktan sonra sağ ayağımın sağlam ancak sol ayağımın bilekten sallandığını gördüm. Yardım istedik ama herkes panikti. Kimin kurtulduğunu, kimin göçük altında kaldığını anlayamadık, bir süre sonra komşularımız geldi ve beni bulunduğum yerden kurtarmaya çalıştı.”

Komşularının kendilerini yağmurdan korumaya çalıştığını anlatan Hasan Arslan, “Ambar iskelesi getirerek ona koydular beni, heyelan bölgesinden uzak bir yere getirdiler ve yere yatırdılar. Bu arada komşularımız yardıma koştu ve çadır, battaniye getirerek bizi yağmurdan korumaya çalıştılar. Ambulansa haber vermişler ama ambulans yolların bozukluğu nedeniyle ulaşamadı. 3-4 saat sonra sağlık ekipleri ve sedyelerle bize ulaştı. 40-50 kişilik sağlık ekibi sağ olsun bizi 3 kilometre taşıdılar. Ana yola indikten sonra ambulansa bindirdiler ve hastaneye getirdiler. Allah razı olsun doktorlar ilgilendi ve şimdi iyiyim.”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.