son haberler

Sezgül, “Yaratılan, Yaratıcısına Dönecektir”

Yayınlanma Tarihi: 11 Aralık 2018 okunma

Sezgül, “Yaratılan, Yaratıcısına Dönecektir”
Gündem
0

Ünye Belediye Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, 11-17 Aralık Şeb-i Arus haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada “Yaratılan, yaratıcısına dönecektir” diye konuştu.

Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin Hakk’a yürüyüşünün 745.yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada manevi iklimin önemine değinen Sezgül, şunları kaydetti;

“Hz. Mevlana hayatı boyunca ulvi yaşamının yanı sıra, felsefi açıdan da örnek bir şahsiyet olarak geleceğe ışık tutmuştur.

“Gel, ne olursan ol yine gel” sözü ile Mevlana, ulusal ve etnik sınırları aşan bir anlayış biçimini ortaya koymuştur. Mevlana yaşam biçimi ve ortaya koyduğu görüşleriyle batıdan 700 yıl önce hümanizmin temellerini oluşturmuştur.

Yine Mevlana, evrende her şeyin yaratıcısına dönmek için bir süreç içerisinde olduğunu ve hayatın amacı ve temelinde Allah (C.C) olduğunu vurgulamıştır.

Allah’a (C.C) bağlılığı “aşk” olarak nitelendiren Hz. Mevlana, varlığın tüm amacının yaratıcısına kavuşmak için olduğu fikrini yaymıştır.

Günümüzde ne yazık ki Hz. Mevlana’nın ortaya koymaya çalıştığı manevi iklimden uzaklaşılan bir süreçten geçmekteyiz. İnsani duyguların merkezinden uzaklaştıkça “ben” duygusu ön plana çıkmakta ve insanoğlu vicdani adalet terazisinden uzaklaşmaktadır.

Şeb-i Arus “Düğün Gecesi” demektir. Hz.Mevlana ölüm gününü Hakk’a Vuslat ( Yaradana Kavuşma) olarak nitelendirmiştir.

Bizlerde yaratılanlar olarak mutlak şekilde Şeb-i Arus’u yaşayacağız. Yaradana kavuşma günümüz gelinceye kadar O’na, nebimiz Hz.Muhammed (S.A.V)’e ve rehberimiz olan Kuran-ı Kerim’e uygun şekilde bir yaşam sürmek ve hesap günü geldiğinde cennetine kavuşan kullarından olmakla mükellefiz”.

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.