son haberler

Sokak Hayvanlarını Konteynıra Kilitlediler

Yayınlanma Tarihi: 18 Aralık 2019 okunma

Sokak Hayvanlarını Konteynıra Kilitlediler
Gündem
0

Ünye’de geçtiğimiz aylarda yaşanan sokak hayvanları sorunlarına bir yenisi daha eklendi. Sosyal medyadan paylaşılan bir görüntüde sokak hayvanlarının bir konteynıra kapatıldığı görüntüleri izleyenlerin yüreğini sızlattı.

Ünye Çöp alanında boş bir konteynıra kapatılan köpekleri hayvansever bir grup kurtardı. Sosyal medyada Patidostlariunye kullanıcı adıyla paylaşılan görüntülerde onlarca köpek havasız kalmaktan son anda kurtuldu. Görüntülerle ilgili yapılan açıklamada ise “Ordu Ünye çöplüğünde vahşet asla bitmiyor. 3-5 öğrenci tek başımıza mücadele ediyoruz, kimse sesimizi duymuyor! Şu hale bakın şimdi. Eski bir kasaya kitlemişler hayvanları, neredeyse havasızlıktan ölecek duruma gelmiş hepsi. Kendi pisliklerinin içinde havasız bir şekilde kaç saat orada kaldılar diye düşündükçe aklımı yitiriyorum! Çöplüğün girişinde bekçilik yapan işçiler ve çöplüğün içinde nöbet tutan zabıtalar; hiç mi duymadınız bu hayvanların çırpınışlarını? Ya da birileri onları buraya kitlerken siz neredeydiniz! Yeter artık yaşattığınız zulüm yeter” diyerek tepkisini gösterdi.

Başkan Tavlı’dan Jet Açıklama

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, sokak hayvanlarıyla ilgili bazı fotoğrafların bir sosyal medya hesabından servis edilerek haber yapılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Sokak hayvanlarının bir konteynıra hapsedilmesinin Ordu Büyükşehir Belediyemizle ve ilçe belediyesi olarak bizlerle hiçbir bağlantısı yoktur. Hayvanları kimlerin ne amaçla ve ne maksatla hapsettiği bilinmemektedir. Olayla ilgili gerekli mercilere suç duyurusunda bulunulmuştur.” dedi.

Geçtiğimiz gün bir sosyal medya hesabı üzerinden bazı sokak hayvanlarının vahşi depolama alanında bir konteynıra kapatılmış gibi gösterilmeye çalışılmasıyla ilgili Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Başkan Tavlı, açıklamasında, “Haberde geçen ve hayvanların Ünye Belediyesi tarafından konteynıra hapsedildiğiyle ilgili ifadeler gerçek dışıdır. Ne amaçla ve ne maksatla yapıldığı bilinmemektedir.” diye konuştu.

-“Yıpratma amaçlı girişimden öte bir şey değildir, suç duyurusunda bulunulmuştur”-

Hayvanların hapsedilmesinin kendileriyle hiçbir şekilde bağlantısının olmadığını ifade eden Başkan Tavlı, şunları söyledi: “Haberde geçen ve hayvanların Ünye Belediyesi tarafından konteynıra hapsedildiğiyle ilgili ifadeler gerçek dışıdır. Sokak hayvanlarının bir konteynıra hapsedilmesinin Ordu Büyükşehir Belediyemizle ve ilçe belediyesi olarak bizlerle hiçbir bağlantısı yoktur. Kimlerin ne amaçla ve ne maksatla hayvanları hapsettiği bilinmemektedir. Sonrasında ise yine bazı internet sitelerinde bu görüntüler haberleştirilmiş ve algı oluşturulmaya çalışılmıştır. Hayvanları konteynıra hapseden ve insanlık dışı bir eylemde bulunan kişi ya da kişilerle ilgili Ünye Emniyetine şikayette bulunulmuş ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yapılmıştır. Son zamanlarda özellikle Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi’ni yıpratmaya yönelik belirli kaynaklardan çıkarılan bu haberlerle özellikle sokak hayvanları konusunda ciddi projeler geliştiren her iki belediyemizin bu ve benzer kasıtlı girişimlerle yıpratılamayacağının bilinmesi gerekmektedir.”

-“Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediye, bu tip yakışıksız ve sahte haberlerle yıpratılamayacaktır”-

Köpeklerin koyulduğunun iddia edildiği konteynırın terkedilmiş bir konteynır olduğunu ve yerinden kaldırıldığını belirten Başkan Tavlı, “Söz konusu görüntülerin çekildiği yer, çöp için oluşturulan vahşi depolama alanın yapımı sırasında çalışan işçilerin kullandığı terkedilmiş bir konteynerdir. Kullanılmayan konteynırlar Ordu Büyükşehir Belediyemiz tarafından tamamen kaldırılarak imha edilmiştir. Ünye Belediyesi geçmişten bu güne her zaman sokak hayvanlarımız için ciddi projeler geliştiren bir belediyedir. Kızılay ile birlikte ortak beslenme noktaları oluşturan ve bunun gibi birçok uygulamayı hayata geçiren Ünye Belediye ve aynı şekilde Ordu Büyükşehir Belediyesi bilinmelidir ki bu tip yakışıksız ve sahte haberlerle yıpratılamayacaktır” dedi.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.