son haberler

Sorunlu Kavşaklar İçin Çözüm Üretiliyor

Yayınlanma Tarihi: 18 Aralık 2019 okunma

Sorunlu Kavşaklar İçin Çözüm Üretiliyor
Gündem
0

Ünye’de son zamanlarda artan trafik kazaları ile dikkat çeken Ünye Devlet Hastanesi ve Ünye Sanayi girişindeki kavşak noktaları ile ilgili yapılacak düzenlemeler ve Tabakhane Deresi Islah çalışmaları çerçevesinde kamulaştırılacak batı yakasında ki alanlarda Karayolları 7. Bölge Müdürü Murat Gönenli’nin katılımıyla incelemelerde bulunuldu.

İncelemelere Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Karayolları 7.Bölge Müdürü Murat Gönenli ve AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan’da katıldı.

-Tabakhane Deresi’nde batı yakasının kamulaştırılması sonrası yol çalışması tamamlanacak-

İlk olarak ziyaret edilen ve ıslah çalışmaları devam eden Tabakhane Deresinde batı yakasında hayata geçirilecek yol ile ilgili kamulaştırılması yapılacak alanlar incelendi. İncelemelerde daha önce kamulaştırılması tamamlanarak bir kısmı sıcak asfalt yapılan yolun devamında sanayi kavşağına kadar olan bölümde kamulaştırılması yapılacak alanlarla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Görüşmelerde kamulaştırmanın kısa sürede tamamlanarak yol çalışmasının tamamlanacağı belirtildi.

-Sorunlu kavşak noktalarında gerekli düzenlemeler yapılacak-

Bir süredir artan trafik kazaları ile dikkat çeken Ünye Devlet Hastanesi ve Ünye Sanayi girişi kavşaklarında kazaların önüne geçilmesi ve trafik yükünün azaltılması için kavşak düzenleme çalışmaları yapılacak.

Bu kapsamda Ünye Devlet Hastanesi önünde üst kavşak ya da battı çıktı şeklinde düzenlemeler gündeme gelmişti. Araç geçişinin yanı sıra yaya geçişinin de yoğun olarak yaşandığı bu noktada acil şekilde önlem alınması ve gerekli projenin hayata geçirilmesine karar verildi.

Aynı şekilde sıkıntılı noktalardan biri olan Ünye Sanayi kavşağı girişinde de ilave tedbirlerin alınarak, kavşak düzenlemesinin hayata geçirilmesi hızlandırılacak.

-Çalışmalar hızlandırılacak-

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, incelemeler ve çalışmalarla ilgili bir açıklama yaparak, Ünye’nin artan nüfus ve araç yoğunluğu ile birlikte bazı düzenlemelerinde zorunlu hale geldiğini, sıkıntılı noktalarda ivedilikle düzenlemelerin yapılması için çalışmaları hızlandıracaklarını söyledi.

 

 

 

 

 

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.