son haberler

Sosyal Yardım Alanında Örnek Belediyelerden Biriyiz

Yayınlanma Tarihi: 14 Aralık 2018 okunma

Sosyal Yardım Alanında Örnek Belediyelerden Biriyiz
Gündem
0

Ünye Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül, “Türkiye’de Sosyal Yardımalanında örnek belediyelerden biri olarak gösteriliyoruz.” dedi

Sezgül, Yoksullara Yardım Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, yoksulluğun, tüm insanlığın temel sorunlarından biri olduğunu belirterek, toplumsal huzuru bozan birçok sosyal problemin kaynağının yoksulluk olduğunu savundu.

Sosyal Yardım Alanında Örnek Belediyelerden Biriyiz

Ünye Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Yaşar Sezgül;“Ünye Belediyesi olarak sosyal yardım alanında da önemli faaliyetler ortaya koyuyoruz. Belediye olarak yaşlılar için ücretsiz çorba, askıda Ekmek, Cenaze Evlerine yemek ile En Yakın Komşunuz Ünye BelediyesiProjesi, Ramazan’da İftar Sofraları, Yoksullara Gıda ve giyecek yardımı gibi daha birçok projeyi hayata geçirerek. Türkiye’de sosyal yardım alanında örnek belediyelerden biri olarak gösteriliyoruz.” dedi

Toplumsal Gücümüzü Artırmak Zorundayız

Türkiye’nin son dönemlerde büyük kalkınma gayretleri içerisinde olduğunu ifade eden Sezgül, şöyle devam etti: “Bu hamleleri başarıya ulaştırdıkça yoksulluğu yeneceğimiz aşikardır. O yüzden bütün kaynaklarımızı ve motivasyonumuzu kalkınmamıza yöneltmek zorundayız. Özellikle bize zaman kaybettiren ve enerjimizi boşa harcayan boğucu siyasi tartışmalardan kurtulup, ülkemizin geleceğini en iyi şekilde inşa ederek toplumsal gücümüzü artırmak zorundayız. Sosyal devlet olma yolunda hızla ilerleyen ülkemizin, dünyanın dört bir yanında yaşanan dramlara el uzatarak fedakarlık ve insanlık örneği sergilemesi, itibarının artmasının ve kalkınmasının açık göstergesidir. Kısacası yoksulluk toplumları derinden etkilemekte ve yeni önlemler almaya mecbur bırakmaktadır.”

İsrafla Mücadelede Hepimize Büyük Görev Ve Sorumluluklar Düşüyor

Başkan Sezgül, insanları üretim sürecine katan, onları iş ve meslek sahibi kılmayı amaçlayan çağdaş modellerin uygulanması gerektiğini dile getirerek, eğitimin önemini vurguladı. Yoksullukla mücadelede en önemli temel sorunların başında israfın geldiğini vurgulayan Sezgül, “İnsanlık olarak israfı önlediğimizde, yoksullukla mücadelede başarılı oluruz. Çöpe atılan ekmeklerle Afrika’nın, Somali’nin ihtiyacının karşılanabileceğini biliyoruz. İsrafın, yolsuzluğun toplum vicdanını nasıl yaraladığını hepimiz görüyoruz. Bu yarayı tedavi etmek de uzun zaman almaktadır. Dolayısıyla israfla mücadelede hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşüyor” diye konuştu.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.